Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Melyik nyugat-európai nagyváro...

Melyik nyugat-európai nagyváros hasonlít a legjobban Budapestre? (Bécset nem ér írni, az alap, hogy nagyon hasonló)

Figyelt kérdés

2023. júl. 10. 13:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
31%
Prága, bár az inkább Közép-Európa.
2023. júl. 10. 13:50
 2/11 anonim ***** válasza:
33%

Tapasztalataim szerint Bécs egyáltalán nem hasonlít Budapestre, túl tiszta és rendezett, kisvárosiasabb a hangulata, és a Duna is nagyon kicsi ott, a várost se szeli úgy ketté. Bécs inkább olyan, mint egy nagyobb Győr vagy Mosonmagyaróvár.

Inkább Párizs hasonlít nagyon, az kb. rendezettségben, tisztaságban, hangulatban ugyanott van, mint Budapest, a Szajna-part is olyan hangulatú, mint a Duna-part, illetve Brüsszel is hasonlít Budapestre szerintem.

2023. júl. 10. 13:50
 3/11 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem Párizs. Építészetileg is hasonló, illetve ott van pl a Champs-Élysées, amely olyan, mint az Andrássy út.
2023. júl. 10. 14:01
 4/11 anonim ***** válasza:
52%

Bármelyik egykori Osztrák-Magyar monarchiabeli nagyváros hasonló stílusú. Ízlés kérdése, hogy ezek közül mit tekintesz Nyugat-Európának és mit Közép-Európának. :)

#2 Érdemes lenne elmenned egyszer Bécsbe, szép város. :)

2023. júl. 10. 14:07
 5/11 anonim ***** válasza:
20%
Veszprém
2023. júl. 10. 14:18
 6/11 anonim ***** válasza:
85%

Látom triggereltem a Bécsben még csak karácsonyi vásáron járt válaszolókat :)

"kisvárosiasabb a hangulata"

A belvárosa 100%ban ugyan olyan hangulatú, mint Budapesté, csak nagyobb a szépen rendberakott rész. A külvárosa pedig pont hogy mellőzi a Budapesten jellemző falusias / kisvárosias beépítést, ami itt az 1950-ben városhoz csatolt települések területén gyakori, és helyettük ott is viszik tovább a sűrű, "belvárosias" beépítést. Ezeknek a részeknek lehet itt-ott kisvárosias hangulata, de ezt ne az Andrássy úttal, hanem Rákoskeresztúrral hasonlítsd össze. Illetve szintén Budapesttel ellentétben ott nincsenek Lázár Jánosok, akik megakadályoznák a felhőkarcolós, modern városrészek kialakulását:

[link]

A Mosonmagyaróvár hasonlaton őszintén jót nevettem :))

"a Duna is nagyon kicsi ott, a várost se szeli úgy ketté"

Amire gondolsz az a Duna-csatorna, és az ugyan úgy a belvárosban szeli ketté a várost, mint Budapesten. Tulajdonképpen ami itt csak terv maradt, hogy a Nagykörút helyén Duna-csatorna legyen, az ott valóság. De ezen kívül a fő Duna-ág is ugyan úgy átfolyik a városon, a teljes 21. és 22. kerületek a "pesti" oldalon vannak. Ami igaz, hogy a budapesti belváros Gellért hegy/Parlament/Vár dunai panorámájához fogható ott nincs, ez mindenképp Budapest egyedi előnye.

2023. júl. 10. 14:36
 7/11 anonim ***** válasza:
74%

6, Sokszor voltam Bécsben, Prágában, Krakkóban, Varsóban, Berlinben.

Szerintem Bécs tök más, mint Budapest, nagyon más a városszerkezet és a hangulat is, mindenhogy. Berlint közelebb éreztem Budapesthez, mint Bécset.

Szerintem is Prága van legközelebb hozzánk, minden tekintetben -bár ott jobb a sör-, de kb hasonló és még talán Krakkó.

Egyébként meg azt mondják, hogy Budapest az olyan, mint Párizs Eifell torony nélkül -bár ezt nem tudom megerősiteni-

2023. júl. 10. 14:46
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
Bécs. Pont olyan ótvar hely mint Büdöspest.
2023. júl. 10. 15:26
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Még egy szavazat Párizsra.
2023. júl. 10. 15:32
 10/11 anonim ***** válasza:
59%
Ahogy előttem is írták Bécs inkább olyan mint egy “nagy” Győr. Nem hasonlít Budapestre.
2023. júl. 10. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!