A vidékről Budapestre költözők általában hozzák magukkal a vidékre oly jellemző fideszes-jobbikos értékrendet vagy inkább szépen lassan "betagozódnak" a főváros baloldali-liberális miliőjébe? Változtat a nagyváros az ember mentalitásán?
Szóval vidéken nem élnek balosok, Budapesten meg mindenki balos? Érdekes...
Amúgy tapasztalataim szerint inkább a külföldön élés változtatja meg az emberek politikai beállítottságát.
4-es
az aki szeretne magasabb bért és több munkalehetőséget például
#1 vagyok.
Igazad van, csak arra akartam kilyukadni hogy Budapesten is meg tudja találni az ember simán a saját politikai közegét akkor is ha fideszes vagy jobbikos. (Én budapesti jobbikos vagyok ami egy ritka konstelláció, de így is van hasonló értékrendű társaságom.)
Én azt tapasztalom, hogy a felköltöző jobbikos fiatalok pillanatok alatt betagozódnak, mivel a jobbikos fiatalok többsége liberális (szólásszabadság stb, nem a neoliberális migránsos-melegjogi baromság), csak utálja a cigányokat.
A Fideszeseknek egy része betagozódik mivel fideszesnek lenni égő, mert hülyének néznek. Legalábbis az egyetemen. A másik részük meg ilyen szempontból elszigeteli magát.
Aztán vannak a vidékről jövő vallásosak. Na ők kialakítanak ilyen kis közösségeket maguknak és ott el vannak.
Én éltem mindenhol, leginkább az utóbbi 18 évben csak vidéken. Kb 3-4 évvel ezelőttig szélsőbalos voltam, nagyonliberális, stb.
Mostanra szélsőjobbossá váltam, pedig pontosan ott vagyok, ahol eddig.
Nem a lakóhelyem miatt lettem ilyen, hanem amik mennek a világban, a liberlizmus túltolása, ez az, ami miatt sokszor a hányinger kerülget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!