Mire fel van most ez az USA ellenesseg?
Mindenki igy ervel: ha az USA tamadhatott mas orszagokat, akkor az oroszoknak is szabad.
Csak azt felejti el mindenki, hogy szinte minden jo az USA-bol indult: internet, GPS, kola, meki, szolasszabadsag, szabad sajto, az autozas, vagyis szinte minden, ami az eletet normalissa teszi. Ezzel szemben mit adtak oroszok a vilagnak, ami jobba tette azt? Szerintem semmit.
Csak nezzuk meg a ket Koreat. Az amerikai befolyasu most a vilag egyik leggazdagab orszaga, az orosz befolyasuban milliok halnak ehen a XIX. szazadban. Sot az oroszok ideologiaja sok millio ember eletebe kerult eddig (kommunizmus), minden olyan orszag ahol eros az orosz befolyas, nyomorog (pl. Kuba).
Az USA letezese a garancia arra, hogy ma a vilaggazdasag normalisan mukodik. Ha eltunne az USA es nem felugyelne a vilagtengereket, a hajozas azonnal kalozok es kalandorok martaleka lenne, nem lenne stabil nyersanyag ellatas es kesztermek szallitas, az arak ingadozasatol meginogna a vilaggazdasag. Az USA nagyhatalom es a nagyhatalmak kozul arra hasznalja a hatalmat, hogy az emberiseg elobbre jusson. Nem veletlen kuzd, hogy picsanyi orszagoknak ne legyen atomfegyvere, mert egy kispocsu diktator hamar elovenne az atomot, ha hozzajuthatna. Es szerintem ez igy van jol.
" Az ukrajnai háború kirobbanása épp annak a tünete, hogy az USA hegemóniája hanyatlóban van, és ez nem hogy világbékét, hanem sokkal több háborút fog jelenteni a világon, legalábbis addig, amíg ki nem alakul egy új világrend. "
Ez az ukrajnai háború nem 2022. február 24.-én robbant ki, hanem "csak" kiújultak a harcok. A háború az valóban 2014 óta, az Euromajdan óta folyt, idővel befagyott konfliktussá enyhült, hagyhatták volna úgy is, de mind Putyin, mind az amerikai, és az EU-s politikusok is megdolgoztak az eszkalálódásáért, kompromisszumképtelenek voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!