A Szlovákok/ a Szlovál Állam mit ért "Dél-Szlovákia" alatt? Van konkrét, vagy hipotetikus határa ezen fogalomnak?
Azért gondoltam ezt kiírni, mert most egyik szlovák politikustól propaganda végett elhangzott, h jajj Magyarország megszállja a "mi Dél-szlovákiánkat". - Utalva az ukrán konfliktusra.
Szóval én magyar fejjel, ahogy ti is, értem, hogy mi "Dél-Szlovákia", de én szlovák szemmel vagyok kíváncsi erre.
Nyilvánvalóan a magyarlakta részek idetartoznak náluk. De Gondolom nem csak azt értik a fogalom alatt. Tehát arra lennék kíváncsi, hogy "Dél-Szlovákiának" vannak földrajzi, esetleg konkrétabb határai? Határt országon belül persze idézőjellel értem.
/Megjegyzem; semmi bajom a Szlovákokkal és nem provokatív a kérdésem. Ellenben a politikus szavaival./
A kérdés kiírásakor már gondoltam erre.
De ezen vélekedés, hogy Kelet Mo sz_r, civilizálatlan, a Duna vonalától 2 cmre meg Svájc van az amúgy kb.lakatlan Tolna Megyében és a Pécsi Egyetem miatt még vegetáló Baranyában ez amúgy népszerű itt a gyakorin. :D
Ma is olvastam ilyen kérdést! Meg egy időben olyanokat írtak ki, hogy "Kelet Magyarországról" tömegesen mennek a fiatalok a Dunántúlra...
De hasonló hangzott el egyetemen is. Sajnos ott voltam órán.
De ez a keletmagyarországozás a kiskörúton belülről jön ithonról.
Amúgy tudom, hogy főleg "természetes" határai nincsennek "Dél-Szlovákiának".
De valami ilyen Keletmagyarországozós szlovák hülyeségváltozat csak van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!