Oroszorszag miert nem lep be a Natoba?
A hidegháború alatt érdekes lett volna csatlakoznia. 2000- ben szóba került egy esetleges csatlakozási szándék.
Putyin 2000 nyilatkozata:
"Elmesélt egy személyes élményt elnöksége első évéből, 2000-ből. „Bill Cintont kérdeztem, hogy viszonyul Amerika ahhoz, hogy Orosország legyen a NATO tagja? Visszafogott választ kaptam. Minek csinálnak belőlünk ellenséget? Egyszerűen nem kell a nyugatnak egy olyan nagy önálló ország, mint Oroszország.”
Később:
„Véleményünk szerint lehet szó sokkal alaposabb integrációról a NATO-val, de csak akkor, ha Oroszországot egyenrangú partnerként kezelik” – mondta Putyin nem egészen egy évvel azután, hogy a NATO a gyönge Moszkva határozott ellenkezése dacára hónapokig bombázta a Koszovóban etnikai tisztogatást végrehajtó történelmi szövetségesét, Jugoszláviát. Az orosz közvélemény pedig a jugoszláv bombázástól függetlenül is Oroszország ellenségeként tekintett a NATO-ra, hiába ért véget akkor már egy évtizede a hidegháború."
Most meg már miért is csatlakozna?
A NATO egy éppen a haláltusája végén lévő katonai szövetség, Afganisztán, és a mostani helyzet is bizonyítja. Minden katonai szövetség véget ért egyszer. Oroszország jelenleg egymagában több rakétát, és légvédelmi eszközt képes előállítani , mint a világ összes országa együtt.
A jövő a többpólusú világé, ezt mindig is meg akarta akadályozni a "nyugat"
Új katonai szövetségek fognak létrejönni. A NATO vagy széthullik , vagy marad ilyen vegetatív állapotban, USA fennhatóság alatt.
4.
Azon kívül!
Azt hittem te legalább érteni fogod a kérdés lenyegét de te sem gondolkozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!