Ez jogos kritika az internet népétől ?
Figyelt kérdés
Ugye Amerikáról már évtizedek óta mondják, hogy hülyék az emberek ,mert nem ismerik Európát földrajzilag. De egyre több videót meg kommenttet látok, hogy a magyarok elkezdték Kínát is szidni mivel sok Kínai sem ismeri Európát. Nyilván mind a két országban van kivétel. De egy kínai vagy amerikai emberen ezeket valóban számon lehet kérni ? Elvégre mind a két ország közel Európa méretű és szinte minden megvan a határain belül. Így nem értem ez miért fontos, hogy nem tudják vaktérképen bejelölni hol vannak mondjuk Plitvicei-tavak, mellesleg szerintem egy Kínai vaktérképen sok európai elhasalna2023. ápr. 21. 16:56
1/13 anonim válasza:
Nem jogos. Az átlag európai se tudja, milyen helyek vannak egy ázsiai országban. Egyébként is, aki azért tud valamit, mert illik, vagy azért várja el mástól a tudást, mert illene tudnia, az ostoba, mivel a tudás célja pont az lenne, hogy hasznos legyen, nem az, hogy megfelelj a társadalmi elvárásoknak.
2/13 anonim válasza:
Nem tudjak hol van Magyarország, nekem nem probléma nálunk is vannak olyanok akik nem tudják hol van mondjuk Guyana.
3/13 anonim válasza:
Igazából aki így gondolkodik, az azt hiszi, hogy ő a világ közepe.
4/13 anonim válasza:
Ez valahol az előző rendszerből visszamaradt, elrontott oktatási rendszerünk miatt van. Arra emlékszem, hogy gyerekként a saját tanáraink nyomták a süket dumát, hogy a magyar gyerekek mennyivel okosabba meg többet tanulnak mint az amerikaiak. Hát sokra mennek a tök felesleges lexikális információval ami csak arra jó, hogy verd a melled, hogy te tudsz tényeket bármi hasznosíthatóság nélkül.
5/13 anonim válasza:
A kedvencem az, amikor a magyarok hirtelen felháborodnak azon mennyire nem ismerik a földrajzunkat, holott a többség fel sem tudná sorolni a 19 megyénket.
6/13 anonim válasza:
Mondjuk arra kíváncsi lennék, hány magyar ismeri a saját hazáját. Akár csak nagyobb városokat meg tud-e mutatni térképen. Nekem egyetemen is akadt évfolyamtársam, aki megkérdezte hol van Nyíregyháza, jár-e oda vonat.
7/13 anonim válasza:
Mondjuk lexikális tudásra szerintem szükség van, nincs baj, hogy tanítják, mert valami alapra szükség van, de a tudást hasznosítani is tudni kéne, nem csak odáig lenni magától az embernek, hogy tud.
8/13 anonim válasza:
És hány magyar ismeri az USA tagállamait? Ohio, Oregon, Maine - ezeket egy vaktérképen megtalálnád?
9/13 anonim válasza:
Na lepontoztak a Nobel díjas prolik :D
10/13 anonim válasza:
Az, hogy valaki soha nem hallott még a Plitvicei tavakról, az senkit nem kellene, hogy meglepjen, nem releváns. Ha valaki azt gondolja, hogy Franciaország fővárosa Olaszország, az azért már olyan szint, ami szerintem egészségtelen ignorancia. Amerikában azért nagyon sok példa van az utóbbira, ezért nevet rajtuk az internet. Kínában nem tudom, hogy mi a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!