Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A dollárt ma tényleg csak az...

A dollárt ma tényleg csak az olaj fedezi?

Figyelt kérdés

2023. ápr. 11. 21:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
82%

"#9

Oké, én értem, hogy elvakult USA-fan vagy"

Azért vagyok elvakult USA fan, mert leírtam a tényeket? Ha nem a dollár lenne ebben a helyzetben, hanem az angol font, mint ahogy korábban a dollár kora előtt volt akkor angol fan lennék vagy mi ? :D

"Egyre többen tesznek lépéseket abba az irányba..

Lehet, hogy ez csak időleges"

Ebben pont az a szép, hogy nem nézték utána semmilyen adatnak. Most sokkal erősebb pozíciója vana dollárnak, mint 5-6 éve volt ugyanis tavaly az orosz-ukrán háború kirobbanása után mindenki a dollárba menekült. Fentebb bemásoltam a tavalyi adatot: 88%, ha rákeresel akkor látni fogod hogy pár évvel korábban ez 80% alatt is volt ám.

A lepontozás megy ezerrel, meg a bullshit fröcsögése, de rá sem kerestél arra amiről beszélsz? Google b+ :D

"De hogy jelenleg megingások vannak, az tény."

Ismétlen, google.

"És ezt a tényt nem semlegesíti a fölényeskedés és az arrogancia."

Nem volt semmilyen fülényeskedés vagy arrogancia azok tények voltak. Ha te most nekiállsz rubelban kereskedni és többleted lesz belőle, elbattyogsz a nem rubeles piacra és ott bukni fogsz azon, hogy normális valutára tudd váltani mert senki nem fogja elfogadni a rubelt vagy csak nagyon nagyon sz@r "árfolyamon". A saját magad ellensége leszel? Szerinted akik évi több ferrarit vesznek, mint ahány kocsit azok hülyék? :D

" hogy a relatív súlya a világgazdaságban igen nagyot csökkent a 90es évek óta, és ebben a helyzetben már nem engedheti meg magának a pökhendiség és lenézés és a kettős mérce luxusát."

Forrás? Tudsz erre mutatni valamit?

"Ezt nagyon jól mutatja az"

Ez bullshit.

Szeretném,ha személyeskedés vagy beszólogatás helyett forrással támasztanád alá a mondandódat és forrással cáfolnád meg amit írtam. Gondolom menni fog, akkor lássuk :)

2023. ápr. 11. 23:31
 12/16 anonim ***** válasza:
7%

Igen, az olaj annyira nem játszott szerepet a dollár stabilitásában, hogy miatta tört ki az iraki háború. Szaddammal nem az volt a baj, hogy diktátor volt, hanem az, hogy 202-ben kitalálta, hogy a muszlim világ térjen át a dollárelszámolásról a friss euró elszámolásra. Ez agyonvágta volna a dollárt, vele az USA gazdaságát. Így Szaddamnak pusztulnia kellett (ahogy Kadhafi is azért hat meg, mert Afrika Unióban dollárelszámolás helyett saját pénzt akart az euro mintájáára).

Ma azonban az USA már semmiféle fedezettel nem rendelkezik, kizárólag a FED határozza meg a valutapolitikát, amely a dollár értékét befolyásolja (persze egy ország valutája értékét mindenekelőtt a gazdasága határozza meg).

2023. ápr. 12. 00:24
 13/16 anonim ***** válasza:
3 egyáltalán nem inog a dollár
2023. ápr. 12. 07:40
 14/16 anonim ***** válasza:
29%
Van itt olyan, aki érti az árfolyamok alakulását? Mert nem úgy tűnik. Jó, akkor engem se zavar, hiszen a saját elképzeléseim szerinti cselekvésem hasznos nekem, tehát jó. Az meg valóban minek fájjon, ha valaki ráfázik a hozzá nem értésére.
2023. ápr. 12. 10:23
 15/16 MDaniel98 ***** válasza:
88%
A dollárt az USA gazdasági teljesítménye fedezi, semmi más.
2023. ápr. 12. 10:30
 16/16 anonim ***** válasza:
Dollárt az USA gazdasága fedezi, illetve világ pénz, tehát qvázi a világ fedezi. Mivel a legerősebb valuta. Az más kérdés hogy ez jó vagy nem.
2023. jún. 1. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!