Szerintetek is értelmetlen a háborúzás ?
Általánosságban értem itt a modern korszak és még mindig csak háborúzni tudunk mivel jobb ez mint inkább tárgyalgatni egyezkedni ?
Jobb ez hogy emberek haljanak meg értelmetlenül ? szerintem nem
Az én szememben ez egyáltalán nem olyan dolog amire büszke lennék hogy az emberiség nem tud kitörni ebből inkább tárgyalgassunk öt évig ha kell idő
van rá érünk cserébe nem hal meg senki ez jó ötlet lenne.
"mivel jobb ez mint inkább tárgyalgatni egyezkedni ?"
Oké, tárgyaljunk. Én szeretném az összes vagyonodat, és nem engedek a feltételekből. Te viszont nem akarod odaadni az összes vagyonodat.
Na, most mi lesz? Ezt a két álláspontot ismételgethetjük éveken keresztül, leülhetünk kerekasztalhoz, szögletes asztalhoz, megkérhetjük a Pápát hogy közvetítsen, vagy fogok egy baltát, lecsaplak, és elveszem a pénzed. Vajon melyikkel járok jobban?
Mindig lesz harc. Mert minden élőlény harcol egymással. A hangyakolóniák például olyan mértékben, hogy több km-es frontvonalakon évente milliárd számra hullanak a hangyák a különböző területért folyó háborúkban. De még az egyszeri kukorica is elnyomja a mellete lévő kiskukoricát hogy több napfényhez jusson, az erősebb fióka pedig kilöki a gyengébbet a fészekből, hogy többet ehessen. Ez az élet rendje, így működik a világunk. Ezt kár tagadni, el kell fogadni hogy így működik a természet.
Soha sem lesz olyan, hogy az emberek nem lesznek erőszakosak, mert egyszerűen belénk van kódolva.
Egyébként a legtöbb innovációt a civil életbe pont a háborúzás hozza. Többek között internet sem lenne, ha a hadseregnek nem kell kifejleszteni egy kommunikációs csatornát. Ezen is érdemes néha elgondolkozni. Háborúk nélkül nagyon-nagyon le lennénk maradva a jelenlegi technológiai szintünkhöz képest.
"Háborúk nélkül nagyon-nagyon le lennénk maradva a jelenlegi technológiai szintünkhöz képest."
De jó lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!