„A genderideológia ma az egyik legveszélyesebb ideológiai gyarmatosítás” – fogalmazott Ferenc pápa. Igaza lehet?
„A genderideológia ma az egyik legveszélyesebb ideológiai gyarmatosítás” – fogalmazott Ferenc pápa a La Nación argentin lapnak adott interjúban. A Catholic News Agency, amely angolra fordította a beszélgetést, rámutatott, hogy Ferenc pápa az „ideológiai gyarmatosítás” kifejezést korábban az olyan esetek leírására használta, amikor a fejlődő országoknak nyújtott segélyek a fogamzásgátláshoz, az abortuszhoz, a sterilizációhoz vagy a nemi ideológiákhoz kötődtek.- számol be a Magyar Nemzet.
Hogy miért veszélyes a genderideológia? Azért, mert összemossa a különbségeket a férfiak és a nők között. Az emberiség növekedését a különbségek feszültsége táplálja. A nemek közötti egyenlőség kérdése felhígítja a különbségeket, és a világot egyformává, unalmassá teszi, és ez ellentétes az emberi hivatással – folytatta az interjúban a katolikus egyházfő, hozzátéve, hogy az emberiség gazdagsága a különbségekben rejlik.
Ferenc pápa kifejtette, azért beszél minderről, mert egyesek kissé naivak, és azt hiszik, hogy ez a haladás útja, és nem tesznek különbséget a szexuális sokféleség és aközött, ami már a nemek antropológiája. – Ez rendkívül veszélyes, mert megsemmisíti a különbségeket, és ez megsemmisíti az emberiséget, az emberiség gazdagságát, mind a személyes, mind a kulturális, mind a társadalmi különbségeket – részletezte.
Bár gyakran progresszív vallási vezetőként tartják számon, Ferenc pápa, aki 2013 márciusától a katolikus egyház feje, az elmúlt tíz évben mindvégig következetes maradt a katolikus egyház tanításaival kapcsolatban, például a papi nőtlenség vagy a szexualitás kérdését illetően.
A katolikus egyházfő az argentin Infobae hírportálnak adott, pénteken közölt interjújában eközben arról beszélt, hogy a cölibátus a nyugati egyházban ideiglenes, átmeneti előírásnak számít, ezért elképzelhetőnek tartja az eltörlését. Ugyanebben az interjúban a pápa a homoszexuálist firtató kérdésekre úgy válaszolt, hogy Isten – amint az evangélium hirdeti is – mindenkit szívesen lát egyházában. A homoszexuális párok megáldásával kapcsolatos felszólításokra válaszul a Vatikán azonban egyértelművé tette, hogy az egyház nem részesítheti áldásban az azonos neműek kapcsolatát, hanem csak egy férfi és egy nő házasságát.
"A nemek közötti egyenlőség kérdése felhígítja a különbségeket, és a világot egyformává, unalmassá teszi, és ez ellentétes az emberi hivatással"
Bezony b@zmeg, nem az teszi unalmassá és egyformává a világot, hogy mindenki számára ott van az Isten Által Kijelölt Nemekre Szabott Egy Helyes Út™, amelyet mindenkinek előre megszab az egyház, vagy a társadalom, amit aztán kötelezően követni kell, különben irgum-burgum, hanem az, hogy senkit sem kényszerítünk rá egy egyetemes életútra, hanem mindenki járja a saját, egyedi útját, ahogy neki tetszik. Nagyon csúnya dolog ez a woke :D
Elég részletesen kifejtette a témában az álláspontját, hogy még a többszöri fordítással se lehessen félreértelmezni.
A cölibátus kérdésben már messze nem fogalmazott ilyen világosan: "cölibátus a nyugati egyházban ideiglenes, átmeneti előírásnak számít, ezért elképzelhetőnek tartja az eltörlését."
Jó régen "ideiglenes, átmeneti" és régen el kellett volna törölni, de a Vatikánnak nem érdeke.
"Igen. A cél egy tökéletesen elkorcsosult, elbutított generáció kitermelése"
Igen, csak meg kell nézni téged.
Érdekes hogy inkább a tanult jól szituált emberek az elfogadóbbak, és a fogatlan segédmunkások "bu/iznak" inkább.
Jól átlátja a helyzetet Krisztus helytartója.
Érdekes ha a pápa a b.zik mellett foglal állást akkor kedves idős liberális egyházfő de ha ellenük akkor egyből habzószájú kreténnek minősítik.
Én sem értek egyet a gender ideológia jelentős részével, de őrülten nagy pofa kell ahhoz hogy a világ legnagyobb parazitája, aki felbecsülhetetlen nagyságú vagyonon trónol, amivel meg tudná oldani a világban a mélyszegénység (egy valós, gyilkos életkörülmény) problémáját - arról papoljon hogy a LEGNAGYOBB baj a gender politika. Mert jajjjjjjj, mi lesz ha a nő elfelejti hogy ő a férfi szolgája, és a gyengébbik nem, a férfi pedig elfelejti, hogy ő a nő ura, az okosabbik és az erősebbik nem??? Még a végén abbahagyják a gyerekgyártást is, és akkor kit fognak majd megerőszakolni a papok?? Egymást? Feri pápát?? Na nehogy már...
Ez a genderesdi olyan emberek problémája, akiknek 1, nincs VALÓS problémája az életben (mint kérdező) 2, a saját érdekeik miatt meg akarják tartani a status quo-t, ha kell ha nem (Feri p.)
14. Ahhoz képest, hogy olyan elfogadónak tartjátok magatokat, te pl. most sértetted meg a segédmunkásokat. Általánosítottál, közel sem biztos, hogy minden segédmunkás fogatlan, és tanulatlan, és nem biztos, hogy mindegyik b*zizik.
Na, ilyenkor mi van? Nektek szabad sértegetni más rétegeket, akik legalább tesznek valamit a társadalomért, de ha valaki nem ért egyet a 101. kitalált nemetekkel, amit már unalmatokban találtok ki, akkor az már egyből gyűlölködés?:D
@09:15
Nem tudom te most kiről beszélsz. Én nem vagyok elfogadó. Nem szeretem a primitív csőcseléket.
,, Én nem vagyok elfogadó "
Hát azt látom xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!