Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi Románia titka? Hogyan lett...

Mi Románia titka? Hogyan lett képes beelőzni Magyarországot minden tekintetben, ha 10-15 éve még koldusszegények voltak Magyarországhoz képest?

Figyelt kérdés

2023. márc. 10. 11:21
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
69%
Ott a korrupció ellenesség nem csak szólam.
2023. márc. 10. 11:22
 2/22 anonim ***** válasza:
65%
Egyáltalán nem előztek be minden tekintetben.
2023. márc. 10. 11:24
 3/22 anonim ***** válasza:
29%

Az az érdekes, hogy a románok már 50 éve ezt mondják, a magyarok meg sosem vergődtek ezzel.Tudod ez olyan, hogy ha ott jobb lenne, akkor mi rágódnánk az ő picsájukon állandóan, nem fordítva.Mindig azt kell hangoztatni állandóan, ami nem igaz.

Tudod Ausztriának sincs rá szüksége, hogy felsorolja melyik országokat "előzte meg".

2023. márc. 10. 11:26
 4/22 anonim ***** válasza:
73%
#3 A probléma ott van, hogy nem Románia hangoztatja hogy megelőzött minket, hanem mi magunk vagyunk vele tisztában 😃
2023. márc. 10. 11:29
 5/22 anonim ***** válasza:
42%
Romániánál csak Bulgária és Magyarország korruptabb. Ezt ők sem tehetik ki az ablakba.
2023. márc. 10. 11:32
 6/22 anonim ***** válasza:
70%

Romániában "csak" a támogatások ~10%-a ment a haverok zsebébe a többi ahova kell

MAgyarországon ez a szám olyan 75% körül van

2023. márc. 10. 11:39
 7/22 anonim ***** válasza:
91%

A korrupció egy érdekes dolog abból a szempontból, hogy rövid távon elsőre meglepő módon pörgeti a GDP-t, közép és hosszú távon viszont már lassít. Ennek a magyarázata az, hogy az a pénz, ami a korrupción keresztül - a túlárazott projekteken keresztül - hosszú távon elkezd hiányozni. Egyre jobban. Mi a mínuszos fázisban vagyunk már évek óta.

Románia ugyanakkor a jelek szerint valamivel komolyabban veszi a demokráciát, legalább annyival, amivel már fejlődni tud, gyorsabban mint mi. Viszonylag komoly korrupcióellenes lépéseket hajtottak végre.

Igazság szerint nem Románia erős, mi vagyunk bénák. Miért? Mert hagytuk, hogy a Fidesz 2010 után lebontsa a fékek és egyensúlyok kritikus elemeit. Nevezetesen ilyen a kétfordulós választási rendszer, a független alkotmánybíróság, és a sajtószabadság. Ezt a magyar nép hagyta, és ezzel a Fidesz bebetonozta magát.

Ennek pedig az az eredménye, hogy az ország durván alulteljesít, és lemarad. Azt már meg sem említem, hogy egy gyilkos hódító hatalomhoz húzódunk...

2023. márc. 10. 11:54
 8/22 anonim ***** válasza:
6%
Viktorta elég erősen támogatta őket mindenféle segéllyel címszó alatt.
2023. márc. 10. 11:57
 9/22 anonim ***** válasza:
93%

Bírom mikor az magyarországiak azt hangoztatják, hogy én itt Romániában jobban élek mint ők.

A szakom fele is biztos azért készül hozzátok egyetem után, mert olyan jó itt élni. :D

2023. márc. 10. 11:59
 10/22 anonim ***** válasza:
86%

8

Amennyi pénzt kaptam egész életem alatt a magyar államtól (mert magyar tannyelvű iskolába jártam) kb arra lenne elég, hogy vegyek belőle egy felsőkategóriás telefont. Még egyszer kihangsúlyoznám: EGÉSZ ÉLETEM ALATT.

2023. márc. 10. 12:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!