Mi Románia titka? Hogyan lett képes beelőzni Magyarországot minden tekintetben, ha 10-15 éve még koldusszegények voltak Magyarországhoz képest?
Az az érdekes, hogy a románok már 50 éve ezt mondják, a magyarok meg sosem vergődtek ezzel.Tudod ez olyan, hogy ha ott jobb lenne, akkor mi rágódnánk az ő picsájukon állandóan, nem fordítva.Mindig azt kell hangoztatni állandóan, ami nem igaz.
Tudod Ausztriának sincs rá szüksége, hogy felsorolja melyik országokat "előzte meg".
Romániában "csak" a támogatások ~10%-a ment a haverok zsebébe a többi ahova kell
MAgyarországon ez a szám olyan 75% körül van
A korrupció egy érdekes dolog abból a szempontból, hogy rövid távon elsőre meglepő módon pörgeti a GDP-t, közép és hosszú távon viszont már lassít. Ennek a magyarázata az, hogy az a pénz, ami a korrupción keresztül - a túlárazott projekteken keresztül - hosszú távon elkezd hiányozni. Egyre jobban. Mi a mínuszos fázisban vagyunk már évek óta.
Románia ugyanakkor a jelek szerint valamivel komolyabban veszi a demokráciát, legalább annyival, amivel már fejlődni tud, gyorsabban mint mi. Viszonylag komoly korrupcióellenes lépéseket hajtottak végre.
Igazság szerint nem Románia erős, mi vagyunk bénák. Miért? Mert hagytuk, hogy a Fidesz 2010 után lebontsa a fékek és egyensúlyok kritikus elemeit. Nevezetesen ilyen a kétfordulós választási rendszer, a független alkotmánybíróság, és a sajtószabadság. Ezt a magyar nép hagyta, és ezzel a Fidesz bebetonozta magát.
Ennek pedig az az eredménye, hogy az ország durván alulteljesít, és lemarad. Azt már meg sem említem, hogy egy gyilkos hódító hatalomhoz húzódunk...
Bírom mikor az magyarországiak azt hangoztatják, hogy én itt Romániában jobban élek mint ők.
A szakom fele is biztos azért készül hozzátok egyetem után, mert olyan jó itt élni. :D
8
Amennyi pénzt kaptam egész életem alatt a magyar államtól (mert magyar tannyelvű iskolába jártam) kb arra lenne elég, hogy vegyek belőle egy felsőkategóriás telefont. Még egyszer kihangsúlyoznám: EGÉSZ ÉLETEM ALATT.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!