Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ukrajnát a következő időszakba...

Ukrajnát a következő időszakban felfogják osztani a szomszédos országok között?

Figyelt kérdés

A lengyel állami tévében 1:12-nél látható a térkép:

[link]

Ez a megoldás már 2014-ben is felvetődött, a Duma alelnöke, Zsirinovszkij felvetése alapján:

[link]

Ha belegondolunk, akkor lehet realitása, nem? Hosszútávon Ukrajnának Oroszország ellen úgysincs semmi esélye, Ukrajna egészének bekebelezése orosz részről pedig nem lehet a NATO érdeke, ezért ők is nyitottak lehetnek valószínűleg a terület felosztására?

Ti mit gondoltok erről? Ukrajna lesz a XVIII. század Lengyelországa a XXI. században?

2023. jan. 21. 09:53
1 2
 1/16 sadam87 ***** válasza:
18%

Persze, az oroszok nagyon szeretnék ezt. Ellenben a NATO elég egyértelműen kiáll az ukárnok mellett, ezen belül különösen például a lengyelek (de a románok is elég határozottan), akik elvileg az oroszok szerint részt vennének a feosztásban. Az égvilágon semmi nyitottság nem mutatkozik a NATO-ban Ukrajna felosztására, pont ellenkezőleg! (És lehet, hogy Putyinnak ez nem tűnt fel, de a 21. század nem ugyanaz, mint a 18. század.)

Az meg nem nagyon úgy tűnik, hogy Ukrjanának (nyugati támogatással) ne lenne esélye az oroszok ellen. Inkább akkor már az ellenkezője...

2023. jan. 21. 10:15
 2/16 anonim ***** válasza:
5%
Szerintem inkább Oroszországot fogják felosztani a szomszédos országok között, miután összeomlott (Kína, Finnország, Magyarország stb).
2023. jan. 21. 10:22
 3/16 anonim ***** válasza:
40%
Ez politikai kerdes abbol is a rosszabbik. Az agitprop politika nem valo ide.
2023. jan. 21. 10:36
 4/16 anonim ***** válasza:
84%
Muszáj feldarabolni mert nem bírnak magukkal.Ezután lesz végre béke.Bár azt kétlem hogy mi bármit is kapnánk.
2023. jan. 21. 10:44
 5/16 qkker1 ***** válasza:
86%

2-es

Magyarország mióta határos Oroszországgal???????????

2023. jan. 21. 10:49
 6/16 VZ2 ***** válasza:
40%
Örülnék, ha Dnyepernél elkezdődne Oroszország, de a felosztás lenne az igazi! A második világháború óta tartó intezív amerikai jelenlét miatt ez most nem léphető meg sajnos itt Európában.
2023. jan. 21. 11:30
 7/16 A kérdező kommentje:

#3 Ebben konkrétan mi az agitprop? Az nem lehet, hogy valaki objektíve jut arra a következtetésre, hogy Ukrajnának a jelenlegi körülményeket (termékenységi ráta, +10 millió menekült, stb.) nincs túl fényes jövője?

#1 "Az égvilágon semmi nyitottság nem mutatkozik a NATO-ban Ukrajna felosztására"

Persze, ahogy a poroszok meg az osztrákok se mutattak hajlandóságot Lo. feldarabolására, meg a Harmadik Bir. meg a Szovjetunió se később... valószínűleg ezt nem a nagy nyilvánosság előtt fogják megvitatni, hanem füstös szobákban a háttérben.

Amúgy "örülök", hogy egy társadalomtudományhoz kapcsolódó kérdést valaki átrakatott politikába, nem véletlenül írtam oda ahova, azt szerettem volna, hogy politika mentesen, oldaltól függetlenül, meglehessen beszélni ezt a kérdést, ami az ukránokat leszámítva egyébként az összes környező országnak jobb lenne.

2023. jan. 21. 12:36
 8/16 A kérdező kommentje:
Most inspirációt kaptam egyébként, hogy kiírjak egy kérdést a tudomány rovatba, hogy az emberek egy külpolitikai kérdéshez miért állnak úgy hozzá, mint egy fradi szurkoló az újpest-fradi rangadóhoz...
2023. jan. 21. 12:38
 9/16 sadam87 ***** válasza:
100%

"Persze, ahogy a poroszok meg az osztrákok se mutattak hajlandóságot Lo. feldarabolására, meg a Harmadik Bir. meg a Szovjetunió se később... valószínűleg ezt nem a nagy nyilvánosság előtt fogják megvitatni, hanem füstös szobákban a háttérben."

Kérlek meséld már el, hogy szerinted melyik ország támogatta fegyverekkel a lengyeleket a felosztás előtt? Poroszország, a Habsburgok, vagy az Orosz Birodalom?

És a második világháború előtt szerinted Hitler vagy Sztálin támogatta fegyverekkel a lengyel és anyagiakkal a lengyel haderőfejlesztést?

Amúgy nem tudom, hallottál-e a Molotov-Ribbentrop pakturmól? Persze a Lengyelország (é-Közép-Európa) felosztására vonatkozó záradék titkos volt, de a nyilvános részből is elég jól lehetett látni hogy Hitler és Sztálin a keblükre ölelték egymást.

Az viszont "ügyes", hogy azzal próbálod elkenni, hogy nem tudsz semmi bizonyítékot felhozni az állításaidra, hogy úgyis biztos titkos...

2023. jan. 21. 12:47
 10/16 A kérdező kommentje:

"Az viszont "ügyes", hogy azzal próbálod elkenni, hogy nem tudsz semmi bizonyítékot felhozni az állításaidra, hogy úgyis biztos titkos..."

Nem akartam bizonyítékot hozni, én nem állítom azt, hogy Ukrajna biztosan fel lesz darabolva, de ez is egy lehetőség, és ahogy romalni fog az ukránok helyzete a fronton, egyre inkább előtérbe fog kerülni ez az opció.

[link]

Azért valljuk be, ez is jobb lenne annál, minthogy egész Ukrajna Oroszország ellenőrzése alá kerüljön a jövőben. Főleg úgy, hogy Kárpátalja visszakerülne szeretett hazánkhoz.

2023. jan. 21. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!