Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A háború pártiakat miért...

A háború pártiakat miért érdekli annyira ez a háború? Miért kell úgy tenni szinte mintha Putyin Svédországot vagy Finnországot támadta volna meg?

Figyelt kérdés
Most főként a nem fideszesek és az Ukrajna mellett kiálló szankciókat/minden egyebet támogatókra gondolok. Bármennyire is utálom a fideszt ebben a kérdésben “igazuk” van még ha az állítólagos okuk erre valójában hazug is. De engem nem igazán érdekel ez a háború mert már az első 2 hét után unalmassá vált számomra és semmiben nem befolyásolja az életem, pláne nem pozitívan. Azt akarom hogy vége legyen de azóta is Európa és az USA segítenek elhúzni a háborút ami csak még több áldozattal jár. A legjobb lett volna ha Ukrajna el se kezdte volna ezt a háborút hanem egyből megadják magukat és akkor talán sokkal kevesebb áldozattal járt volna ez a háború. Ezért sem látom ennek értelmét. Egyébként “Orosz ellenes” vagyok és utálom Putyin-t de Ukrajna talán jobb hely volt valaha bármivel is Oroszországnál hogy a nacionalizmuson kívül bármi oka is legyen ennek a háborúnak? Nyilván ha Például Svédországot támadta volna meg akár egyenesen a 3. világháborút is hajlandó lennék támogatni Svédország megmentésért de Svédország Európa része és az egyik legfejlettebb ország.

2023. márc. 5. 18:56
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
Ja bocsesz, akkor félreértettelek.
2023. márc. 5. 23:12
 42/50 anonim ***** válasza:
78%
Ennél átlátszóbb fideszpropaganda kérdést se láttam itt még
2023. márc. 5. 23:15
 43/50 anonim ***** válasza:
31%
#38: Magyarul nincsenek önálló gondolataid, csak követed, amit mondanak.
2023. márc. 5. 23:31
 44/50 A kérdező kommentje:
De mi köze ennek a fideszhez? Vagy Putyinhoz? Alapvetően nem az ő érdekeiket nézem, hanem Európáét és azt hogy mi járna az állatok, gyerekek, családok és mindenki más számára a legkevesebb kárral. Ti erőszakosan elvárjátok az Ukrán pártiságot vagy azt hogy Oroszország érdekei ellen olyan szinten legyünk ami felülír minden más szempontot. Bár Oroszország érdekei ellen vagyok nem olyan mértékben hogy kifejezetten érdekeljen mi a legjobb és legrosszabb Oroszországnak. Elsősorban Európa és a civil lakosság érdekeit nézem, de eddig senki sem mondott indokot Ukrajna támogatása mellett. Egy szimplán nacionalista háború miért ér annyit a 21. században hogy morálisan elfogadható legyen elhúzni a háborút ezzel rengeteg halált és szenvedést előidézve?
2023. márc. 5. 23:32
 45/50 anonim ***** válasza:
18%
#44: Én elmondom az indokokat. Victoria Nuland meg a többi patkány eldöntötte, hogy Oroszországot le kell győzni, ezért addig provokálták, amíg háború nem lett. Majd az egész nyugati világot felhergelték ellene. Ennyi a történet.
2023. márc. 5. 23:35
 46/50 anonim ***** válasza:
69%
Semmi köze a fideszhez, ez abból is látszik, hogy a fidesz által kántált kifejezéseket/retorikát használod, pont Svédországgal és Finnországgal példálózol és fidesz az egyik kulcsszavad…tényleg semmi köze a kérdésnek a fideszpropagandához /s
2023. márc. 5. 23:36
 47/50 anonim ***** válasza:
69%
TIL: az ukrán nacionalisták kirobbantottak egy háborút, mert amikor megtámadta őket Oroszország, visszalőttek
2023. márc. 5. 23:39
 48/50 anonim ***** válasza:
68%

"De mi köze ennek a fideszhez? Vagy Putyinhoz? "

Talán mert Putyin támadta meg Ukrajnát? ...

"Ti erőszakosan elvárjátok az Ukrán pártiságot vagy azt hogy Oroszország érdekei ellen olyan szinten legyünk ami felülír minden más szempontot."

Bocs, de az erőszakot még mindig Putyin alkalmazta azzal, hogy megtámadta Ukrajnát.

" Bár Oroszország érdekei ellen vagyok"

Elég lesz már mára a hazudozásból.

"Egy szimplán nacionalista háború miért ér annyit a 21. században hogy morálisan elfogadható legyen elhúzni a háborút ezzel rengeteg halált és szenvedést előidézve?"

A hazátlan csicskáknak nyilván semmiért. És amúgy sem tisztán nacionalista, elég komoly mennyiségű mindenféle természeti erőforrások, nyersanyagok találhatók Ukrajnában, amikhez hasonlóan komoly politikai, gazdasági és pénzügyi érdekek is fűződnek mindkét - vagy inkább mind az összes - fél részéről.

2023. márc. 5. 23:45
 49/50 A kérdező kommentje:
48 “A hazátlan csicskáknak nyilván semmiért” Na most ki is alkalmazza a Fidesz retorikáját? Egyébként Svédországnak és Finnországnak mi köze a Fidesz retorikájához? Tudtommal nem vagyunk fúl jóba velük. Akkor viszont amennyiben itt én vallom a legmodernebb legnyugatibb legeurópaibb elveket kérdéses hogy hogy lehetnék pont én Putyin vagy fidesz párti?
2023. márc. 6. 00:03
 50/50 anonim ***** válasza:

Kérdező, teljesen igazad van abban, hogy sohasem az emberek kezdenek háborúzni, hanem a politikusok. Az emberek nem akarnak háborút, nem is jó nekik. A háború mindig csak a politikusok és az őket irányító pénzügyi elit számára hasznos. Az, hogy valamely nép érdekében cselekszenek, csak szólam, amivel megpróbálják elfogadhatóvá tenni az öldöklést a világ számára.

Igen. Mind az ukrán, mind az orosz, mind az európai emberek számára a béke a kívánatos. Különösen az ukrán emberek számára, akik nap mint nap átélik a rémálmot.

2023. márc. 12. 19:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!