Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A háború pártiakat miért...

A háború pártiakat miért érdekli annyira ez a háború? Miért kell úgy tenni szinte mintha Putyin Svédországot vagy Finnországot támadta volna meg?

Figyelt kérdés
Most főként a nem fideszesek és az Ukrajna mellett kiálló szankciókat/minden egyebet támogatókra gondolok. Bármennyire is utálom a fideszt ebben a kérdésben “igazuk” van még ha az állítólagos okuk erre valójában hazug is. De engem nem igazán érdekel ez a háború mert már az első 2 hét után unalmassá vált számomra és semmiben nem befolyásolja az életem, pláne nem pozitívan. Azt akarom hogy vége legyen de azóta is Európa és az USA segítenek elhúzni a háborút ami csak még több áldozattal jár. A legjobb lett volna ha Ukrajna el se kezdte volna ezt a háborút hanem egyből megadják magukat és akkor talán sokkal kevesebb áldozattal járt volna ez a háború. Ezért sem látom ennek értelmét. Egyébként “Orosz ellenes” vagyok és utálom Putyin-t de Ukrajna talán jobb hely volt valaha bármivel is Oroszországnál hogy a nacionalizmuson kívül bármi oka is legyen ennek a háborúnak? Nyilván ha Például Svédországot támadta volna meg akár egyenesen a 3. világháborút is hajlandó lennék támogatni Svédország megmentésért de Svédország Európa része és az egyik legfejlettebb ország.

2023. márc. 5. 18:56
1 2 3 4 5
 31/50 A kérdező kommentje:
30-as Nem arról van szó, de ennyi pusztítást és ennyi szenvedést miért ér ez meg? Az életmódjuk annyira sokban nem változna hogy megérje az életüket és a gyerekeik életét ezért kockára tenni. Miért éri meg csomó állat, gyerek és ember meghaljon csak azért hogy ne tartozzanak Oroszországhoz. Putyin indította a háborút de Ukrajnának 2 választása volt. Az egyik hogy nem harcolnak, a másik ez a rengeteg pusztítás és szenvedés. Szóval ha szerinted ez megéri akkor ne azt írd le miért lenne rossz Oroszországhoz tartozniuk vagy hogy “miért mit kellet volna tenniük? Stb…” hanem azt hogy miért lenne MÉG ROSSZABB mindannál ami történt? Mi lenne az ennél is rosszabb forgatókönyv?
2023. márc. 5. 22:20
 32/50 anonim ***** válasza:
77%
Menthetetlenül ostoba vagy.🤦
2023. márc. 5. 22:23
 33/50 anonim ***** válasza:
56%

"Nem arról van szó, de ennyi pusztítást és ennyi szenvedést miért ér ez meg?"

Miért, Svédországnak mennyi pusztítást érne meg az európai életmód? És amúgy honnan lehet azt tudni előre, hogy mennyi pusztítással fog járni egy háború?

"Az életmódjuk annyira sokban nem változna hogy megérje az életüket és a gyerekeik életét ezért kockára tenni."

De könyörgöm, hadd döntsenek már az ukránok arról, hogy nekik mi mennyi szenvedést ér meg, főleg a hazájuk épsége és szabadsága, ne te akard már megmondani, hogy mi mennyit érjen meg meg mennyit ne az ukránoknak!

"Miért éri meg csomó állat, gyerek és ember meghaljon csak azért hogy ne tartozzanak Oroszországhoz."

Miért érte meg minden más, a szabadságáért harcoló országnak eddig egy csomó állat, ember és gyerek szenvedése és halála, hogy ne tartozzanak más elnyomó országok uralma alá? Hm? Szerinted mi miért harcoltunk a labancok ellen? Miért volt a Kiegyezés? Vagy miért harcoltunk a törökök ellen? Vagy a tatárok ellen? Vagy annyi más nép ellen, amelyik uralkodni akart felettünk?

Te most komolyan azt nem érted, hogy miért is harcolnak az országok a saját szabadságukért, függetlenségükért, szuverenitásukért?? Te ennyire fogalmatlan, vagy ekkora csicska vagy? :D

2023. márc. 5. 22:32
 34/50 A kérdező kommentje:
33 A boszorkányégetést se értem meg, mégis természetes volt a történelem során. Viszont most a 21. században vagyunk. Akkor ezek szerint csak a nacionalizmus az egyetlen oka mindkét fél részéről ennek a háborúnak. Az viszont nem feltétlen igaz hogy az ukránok vagy az oroszok ezt akarják. Egyrészt elsősorban egyének léteznek és nem nemzetek. Ukranjában lezárták a határokat a háború kezdetén ezzel is bizonyítva hogy nem különbek Oroszországtól, majd Oroszországban háború ellenes tüntetések kezdődtek amit Putyin diktatórikus eszközökkel levert. Végeredményben mindkét beteg országban 18-19 éves gyerekekért mennek a gimnáziumba a fekete autóval hogy elvigyék őket a háborúba meghalni. Nem hiszen hogy ez olyasmi amit a nyugatnak bármilyen szinten is támogatnia kéne.
2023. márc. 5. 22:52
 35/50 anonim ***** válasza:
68%
Én már komolyan nem tudom eldönteni, hogy a kérdező trollkodik, vagy valóban ennyire sötét...
2023. márc. 5. 22:56
 36/50 anonim ***** válasza:
18%
#35: A helyzet az, hogy ő írt érveket, te viszont nem.
2023. márc. 5. 22:57
 37/50 anonim ***** válasza:
0%
@35 Csak egy sima kis putyinnyalonc moszokovita. Behazudja hogy oroszellenes, meg hogy őt semmiben nem érinti a háború, de közben folyamatosan azon puhít, hogy egyetérts az oroszbarát és ukránellenes nézeteivel. Figyeld meg, hogyan fogalmaz, rá lehet érezni a technikájára. "Gyere csak apucihoz, apuci majd tudja, mi neked a jó, mert te nem tudod, apuci majd segít."
2023. márc. 5. 23:01
 38/50 anonim ***** válasza:
68%
Erre mit érveljek? Ha valaki nem képes felfogni azt az egyszerű tényt, hogy minden ország szeretné megőrizni a területi integritását, és ezen lovagolva még több marhaságot összehord, azzal én nem tudok érdemben vitatkozni.
2023. márc. 5. 23:01
 39/50 anonim ***** válasza:
62%
#37 Kezeltetted már a paranoid személyiségzavarod?XD
2023. márc. 5. 23:02
 40/50 anonim ***** válasza:
56%
@39 a @37-et a kérdezőre írtam, nem rád :D
2023. márc. 5. 23:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!