Melyik országban a legjobb a határon túli magyarok helyzete?
Magyarországi vagyok.
Semmi gond a nacionalizmussal, míg az nem sovinizmussá lesz.
Ahol kevert a lakosság, ott túl nagy problémák nem szoktak lenni. Baj akkor lesz ilyen helyen, amikor a másik nagytesója bejelentkezik. Erdély tragédiája ez. 1920 után Romániának nehéz volt lenyelni. Mert román-román ellentétek is voltak, persze úgy értve, hogy egy partiumi, egy bokuvinai, egy Erdélyi, meg egy bukareti román máshogy látja most is a dolgokat. Ha függetlenedik Erdély, akkor lehetett volna egy magyar-román-szász állam, aminek még hagyománya/ emléke is lett volna, az Erdélyi Fejedelemség hagyatékaként.
Vagy - mivel nem tiszták az etniki határok, akkor Észak-Dél irányban felosztani.
Románia, azaz Erdély kapcsán csak szerelmes vagyok Erdélybe, és anno volt székely származású párom. Ennyi.
Megtehetném, én kiköltöznék.
#21 Mégegyszer köszi a választ!
Meg igen egy ilyen független Erdély jó lenne. Kár hogy nem így alakult a történelem. Pedig így Erdély lehetne Kelet-Európa Svájca. Meg ezzel kapcsolatban volt egy kérdés néhány napja az oldalon:
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__..
Meg szerencsés voltál, hogy székely származású barátnőd volt. Meg amúgy én is kedvelem Erdélyt, én szívesen laknék ott. Sajnos eddig csak egyszer voltam ott :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!