Melyik országban a legjobb a határon túli magyarok helyzete?
Figyelt kérdés
2023. febr. 28. 12:14
A kérdező szavazást indított:
Szlovákia
Ukrajna
Románia
Szerbia
Horvátország
Szlovénia
Ausztria
27 szavazat
1/22 anonim válasza:
Ausztria. Ott csak egyetlen alkalommal volt atrocitás, amikor a 70-es években neonácik letéptek magyar nyelvű táblákat.
2/22 anonim válasza:
Mit nevezünk határon túlinak? Aki elhagyta az országot önként, azt mondjuk, ok, hogy nem, de, mi van, ha nekik lesznek gyerekeik és már ott szülöttekként fognak élni, ők határontúliak lesznek, vagy sem?
3/22 anonim válasza:
"Mit nevezünk határon túlinak?"
Az olyan magyarokat akik nem önként költöztek a hanyatló nyugatra, hanem Trianonkor kerültek valamelyik szomszédos országba. Általában szélsőjobbos, vallásos, primitív emberek, így alkalmasak arra, hogy Fidesz-szavazó zombikká nevelje őket a kormánypárt.
4/22 anonim válasza:
3as, azt vágom, de, ha két magyar kimegy Angliába és ott születik gyerek, akkor ez a gyerek határon túli lesz, vagy sem?
5/22 A kérdező kommentje:
#2 Én itt azokra a magyarokra gondoltam akiknek a felmenői a triannoni békediktátum miatt kerültek valamelyik szomszédos országba, és akik most is abban az országban (vagy annak valamelyik utódállamában) élnek ahova az őseik kerültek.
2023. febr. 28. 13:01
6/22 anonim válasza:
De miért? Egy külföldön született magyar gyerek, aki az Orbán kormány alatt született, miben különbözik a trianoni felmenőktől?
7/22 A kérdező kommentje:
Mert itt azokra a magyar közzöségekre gondoltam akik a XX. szászad történései miatt élnek most jelenleg valamelyik szomszédos országban. Meg ezeknek teljesen más a helyzetük, mert pl:. az erdélyi magyarok már a Honfoglalás óta ott vannak, ellentétben pl:. az Egyesült Királyságban élő magyarokkal, akik a XX. szászad során mentek ki oda. Meg pl:. az előbbiek illetve azok ősei önszántukból mentek ki a Szigetországba a szülőföldjüket elhagyva, addig az erdélyi magyarok a szülőfüldjökön maradva kerültek át egy másik országba ahol jelenleg is vannak.
2023. febr. 28. 13:22
8/22 anonim válasza:
De az önként kivándorolt szülők gyerekei, miért nem számitanak már? Ők tehetnek arról, hogy a szülők önként vándoroltak ki?
9/22 A kérdező kommentje:
De azok is számítanak, velük sincs semmi bajom, de azért az előbb elmondottak alapján más a kettőnek a helyzete. Mert az egyik egy évszázadok óta ott élő őshonos közösség, a másik meg a viszonylagos közel múltban oda települt diaszpóra. Meg egy adott területen őshonos népnek más jogoknak járnak vagy kellene járniuk mint nemrég jelen lévő diaszpórának. Szóval bár mondjuk egyikkel sincs semmi bajom, de mondjuk az ausztráliai és a szlovákaia magyar közösség emiatt alapvetően más helyzetben van.
2023. febr. 28. 13:45
10/22 anonim válasza:
Szerintem az osztrák, majd szlovén, a szlotákokat, horvátokat nem tudom mennyire lehet rangsorolni. A többi pöcegödör.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!