Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Más is háborúpárti lett az...

Más is háborúpárti lett az utóbbi időben?

Figyelt kérdés
Amikor kitört a háború akkor még azt szerettem volna, hogy minél előbb végezzen Oroszország és legyen egy új báb kormány Ukrajnába és álljon meg az Európai gazdaság zsugorodása. Már ekkor láttam hogy hatalmas visszaesés lesz az életszínvonalba és csakis így lehetett volna megállítani. Viszont most már minden remény elveszett hogy a háború lezárása után ki tudnánk egyezni az oroszokkal, most úgy vagyok vele hogy támogatom minden egyes harci eszköz odaküldését. Úgy gondolok rá hogy minél több tank vagy támadó fegyver megy oda, annál több ukrán fog meghalni. Azt szeretném ha megéreznék a súlyát annak hogy a kisebb területek odaadásával békét köthettek volna és Európa gazdasága se ment volna tönkre, de ők akkor nem akartak békét kötni. Most úgy vagyok vele hogy vesszenek oda mind, minél több a fegyver annál több nagyobb a vérszivattyú.

2023. febr. 23. 08:13
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Jó lehet másképpen is mondani is, de a lényegen nem változtat.

Ukrajna ezt a háborút már elvesztette. Országa romokba, lakossága elmenekült, és Oroszország területeket csatolt el tőle. Amikor Oroszország megtámadta Ukrajnát már abban a pillanatban vesztes volt. Az hogy mekkora a vesztesége azt ő dönti el.

Ukrajna vezetésének az alábbi békefeltételek lettek felkínálva:

1. Krím feletti orosz szuverenitás elismerése

2. Az ukrán állam demilitarizálása” vonatkozó feladatok végrehajtása.

3. A „semleges státusz” biztosítása.

Mivel ezekbe nem egyeztek bele, így már most sokkal rosszabbul jártak és még hol van a vége?

Ez olyan mintha körbevenne egy csapat rabló és elkérnék a tárcádat meg órádat. Ha odaadod, jó eséllyel békén hagynak. De te elkezdesz harcolni, és kiütik a fogaidat, félholtra vernek, több maradandó sérülést szenvedsz, elveszik a tárcádat és az órádat, de te folytatod a harcot bízva abba hogy még győzni fogsz. Az hogy folytatod a harcot, már az életed a tét.

És most te azt mondod hogy ehhez jövőbe látás kell? Aki ennyire nem tud előre látni az hogy van még életben a mai világba? Tudod hogy miért olyan sikeres az ember? Pontosan az előrelátás képessége miatt. És most nem a lottószámokra gondolok, hanem az összefüggések alapján lévő döntéshozatalról.

2023. febr. 23. 09:10
 12/28 anonim ***** válasza:
66%

"az ukránok választották maguknak a halált, és ezzel engem és a családomat a rosszabb életszínvonalra löktek."

Kérdező, nem a háború miatt van rekordmagas infláció, hanem az inkompetens Fidesz-kormány miatt. Hogy lehet az, hogy bár a Fidesz propaganda szerint egyedül mi nem "sodródtunk bele a háborúba", mégis egyedül nálunk a legmagasabb az infláció és még növekszik, közben az EU többi országában, amelyik "belesodródott" a háborúba, már csökken az infláció mértéke és amúgy soha közelében sem voltak a magyar rekordoknak.

Szóval ne az ukránok végét várd, mert a te és családod életszínvonala nem ettől a haborútól függ.

2023. febr. 23. 09:14
 13/28 anonim ***** válasza:
59%

Bár igaz lenne, amit irsz, de, az a helyzet, hogy a magyar ársapkarendszer, már fél évvel a háború előtt is állt, az infláció akkor is magas volt.

És, azt igazából nem is értem, hogy keresztényileg, hogy irhatja le bárki is, hogy emberek értelmetlen halála okozza az ő életszinvonalának romlását.

2023. febr. 23. 09:15
 14/28 anonim ***** válasza:
75%
Orbán viktor is háborúpárti, hadsereget épít és 3 reinmetal gyárat hozat ide.
2023. febr. 23. 09:17
 15/28 anonim ***** válasza:
18%

12: Érdekes, a háború előtt 3% körül volt az infláció, akkor nem a Fidesz kormányzott?

Amúgy az EU számos országában magasabb volt tavaly az infláció, mint Magyarországon.

2023. febr. 23. 09:17
 16/28 anonim ***** válasza:
66%

15-ös, melyik országban volt 3% az infláció a háború előtt?

[link]

[link]

2023. febr. 23. 09:25
 17/28 A kérdező kommentje:

#13; #14

Nem vagyok keresztény, nem védem a kormányt. Sőt igazából nem értek egyet azzal a bevett propagandával hogy Orbán az oroszok oldalán állna némileg. Ez csak a kommunikáció, de hatalmas összegekkel támogatjuk Ukrajnát a magyar emberek kárára! Megszavazták az összes szankciót a magyar emberek kárára!

Ezek és a többi EU Ország vezetői hazaárulók akik lámpavasra valók!

Igen drágább volt az élet a háború előtt is, de a szankciók egész Európa gazdaságát padlóra küldik! Ez még csak a jéghegy csúcsa amit látunk. Az hogy ez ne történjen meg Ukrajana megadása lett volna az első lépcső, a második meg hogy a szankciókkal ne tegyük tönkre Europát. Lehet azt mondani hogy Oroszország hibás, de ő elindított egy olyan háborút amibe jobb lett volna nem belefolyni hanem hagyni hogy végbemenjen a lehető leggyorsabban. És ezt csakis kizárólag a magyar családok érdekeit szem előtt tartva mondom.

2023. febr. 23. 09:32
 18/28 anonim ***** válasza:
47%

Szerintem kérdező sok mindenben igazad van.

Valamiért az EU nak és a sz@rrá lőtt ukránoknak úgy tűnik nem kell béke. Háború kell!

Az EU az amcsik kottájából játszik, miközben önmagának árt többet a szankciókkal, mint az oroszoknak!

Érdekes, hogy az EU és az USA részéről a béke megteremtése érdekében gyakorlatilag semmi sem történt... pont ellenkezőleg!!

2023. febr. 23. 11:47
 19/28 anonim ***** válasza:
33%

A háború előtt már magas volt az infláció, főleg a Covid hatásaként. A Covid előtt jóval alacsonyabb volt az infláció, de akkor egész EU-ban alacsony volt.

A lényeg pont ez, hogy 2012-2020 között, jó gazdasági környezetben, az EU pénzek akadálytalan áramlása idején nem volt nehéz a kormánynak normális mederben tartani az inflációt. Ezeket az éveket a gazdaság megerősítésére kellett volna használni, válságállóvá tenni, de a Fidesz elmulasztotta ezt a lehetőséget. Ennek hatásaként érte felkészületlenül a gazdaságot a Covid okozta visszaesés, majd a gazdaság rossz teljesítményére adott kormányzati válaszok (pl. árstop bevezetése) tovább rontották a helyzetet. Ezen a háború ismét tovább rontott, de még a háború sújtotta Ukrajnában sem olyan rossz az infláció, mint nálunk.

Ha a Fidesz erős gazdaságot épített volna, és nem a NER milliárdosoknak osztogatja a pénzt meg a pozíciókat, akkor a többi EU országhoz hasonlóan már lefelé menne az inflációs görbe és sose lett volna 25-30%-on.

2023. febr. 23. 14:03
 20/28 A kérdező kommentje:

Értem én hogy szar a kormány, de az sokkal nagyobb probléma hogy a szankciókkal egész Európa tönkre fog menni. Ami az egész ipart meghatározza az az energia. Ahol olcsó az energia, ott versenyképes az ipar. Na itt most ennek vette véget Amerika, és ez sokkal nagyobb probléma mint az elhibázott magyar politika. De nem csak energiára terjednek ki a szankciók, amik Európát egy sokkal rosszabb életszínvonalra vetik vissza. És ehhez mint írtam Európa összes vezetőjét megvették. Nincs kivétel. Ez az ami szégyen és gyalázatos.

Egy igazi magyar vezető a legelső szankciós csomagra azt válaszolta volna hogy elmentek a büdös picséba, biztos nem fogunk megszavazni egyetlen egy szankciót sem mert a gazdasági folyamatok korlátozása kárt okozna!

2023. febr. 24. 06:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!