Ha közismert, hogy a marhatenyésztés felelős az üvegházhatású gázok kibocsátásának 15%-ért, akkor a fejlett országok mért nem tiltják be a húsmarhák tenyésztését, forgalmazását, és korlátozzák a tejelő marhák tartását, a tejtermékek forgalmazását?
1, a hús nagyobb gond, mint a tej. Nomeg az a gond, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy most intézkednek a kormányok, vagy megvárják, míg 20-30 év alatt magától lejebb megy a fogyasztás.
És ez egyértelműen Európa és Amerika (Észak és Dél) felelőssége, mert sem Afrikában, sem Ázsiában nincs olyan durva marhahús fogyasztás.
Igazából már az is megtenné, ha simán csak rádobnának plusz adókat a forgalmazott termékekre, már ettől visszaesne a forgalmuk.
Ráadásul a szabadtartású marhával nincs semmi gond. Máááár azon kívül, hogy abból nem tudsz annyi húst előállítani, ami fedezné egy-egy- ország hamburgerigényét:D csak az USA marhahús igényének fedezésére egész Európát marhalegelővé kéne átalakítani:D
3, hááát
szerintem simán csak csicskák:D
Népszerűtlen döntés lenne, az tény. A többi ország kormányát nem ismerem, de a miénk meg egyértelműen kerül mindent ami népszerűtlenné teheti, még akkor is, ha rohadtul szükség lenne rá...
Mondjuk ezt nem is országoknak hanem pl az EUnak kéne meglépni.
Srácok, nem a marhafinggal vana gond.
Azzal van a gond, hogy ordas mennyiségű takarmányt kell termelni nekik. Egy marha naponta kb 70 kg takarmányt eszik meg. Ezt jellemzően Ázsiában termelik meg fölégetett erdőségek helyén, majd onnan szállítják nyugatra, hogy ott megetessék a marhákkal.
A környezeti terhelés nagyrésze a takarmánytermelésből és szállítmányozásból jön, nem közvetlen a jószágból.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!