Ez micsoda blamázs az EU-nak, hogy Szijjártót fogadta az amerikai kollégája, de az EU külügyi főképviselőjére rá sem hederített?
Kedden Washingtonba utazott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, hogy Marco Rubio amerikai külügyminiszterrel tárgyaljon. Szijjártó a találkozót követően közölte, Egyesült Államok kormányzata minden konfliktus és nehézség ellenére kitart azon álláspontja mellett, hogy az ukrajnai háború nem folytatódhat, ami jó hír Magyarországnak.
„Én elmondtam a külügyminiszter úrnak, hogy Magyarország teljes mértékben támogatja az Egyesült Államok elnökének és kormányának törekvéseit” – tudatta. Az e heti európai uniós csúcstalálkozóval kapcsolatban pedig leszögezte, hogy Magyarország nem járul majd hozzá semmi olyan döntéshez, amely a háború folytatásának veszélyével járna.
A magyar külgazdasági és külügyminiszter fogadása nem sokkal azután történt, hogy Kaja Kallas, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője hiába utazott el az Egyesült Államok fővárosába, Marco Rubio nem fogadta. A hivatalos magyarázat szerint a főképviselő „időbeosztási problémák” miatt nem találkozott kollégájával.
Ez milyen égő már. Kaja Kallas hoppon maradt.

Azért Trump fogadta például Macront is.
Kallast azért nem fogadja, mert balti államokból van.Teljesen felesleges vele tárgyalni az orosz-ukrán helyzetről, mert a balti politikusok nem gondolkodnak tisztán.Pusztán az oroszgyűlölet beszél belőlük.

ezt korábban meg is mondta trump hogy hanyagolni fogja az eu-t és tagállami szinten fognak tárgyalni.
kutya nem veszi már komolyan az eu-nak csúfolt gittegyletet.
még z is rájött, ezért gyorsan bocsánatot is kért pár órája a twitteren trumptól és hajlandó az egyezségre a mineral dealt illetően.
sztem is ciki az eura nézve.

Puttyleristákok!
Komolyra fordítva, az eu-s vezérek a világ közepének hiszik magukat. Közben meg nagyon nem azok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!