Ha Trump lenne az elnök, valóban nem támadta volna meg Oroszország Ukrajnát?
Nem tudjuk pontosan, mi kett volna ha...
De a kérdésem mégis az lenne: Trump visszatartotta volna Putyint? Napokban láttam egy videót, ahol Trump azt mondja, hogy ő volt az egyetlen elnök a 21. században, akinek elnöksége alatt Oroszország nem támadott meg senkit. Ha Trump megnyeri az elnökválasztást, valóban leállíthatja Putyint?
Ha konteót is elfogadsz, itt van egy meredek elmélet a részemről:
Volt már téma, hogy Trumpot orosz hackerek is tolták, mivel populista, migrációellenes stb. Hasonló mint akár Orbán, akár a Putyini rezsim. A lényeg, hogy Trump Oroszország részére jobb, mint Biden, vagy a Demokraták.
Éppen ezért én eltudom azt is képzelni, hogy amennyiben Trump nyeri a következő választásokat akkor lesz béketárgyalás. Oroszország és a Republikánus párt részére is iszonyatos marketing lehetne ez. A Republikánus párt és Trump nagyon stabilizálná a hatalmát ezzel a lépéssel, ami Putyinnak is érdeke lenne, illetve lehet a háborús bűnök felelősségre vonását is elkerülné Putyin. Valószínűleg Ukrajnát is felosztanák, vagy demilitarizált zónát hoznának létre. A Republikánusoknak egyáltalán nem szívügye Ukrajna. Ez ránk is nagy hatással lenne, valószínűleg Orbán így átkerülne a jó oldalra és stabilizálódna ismét a hatalma, mivel a bandája elhozta a békét.
Másrészt Oroszországra azért is szükség van mivel Kína nem lehet túl erős. Arra, hogy Kína ne legyen túl erős, ne tegye rá a kezét Szibériára érdeke a világnak egy nem harmat gyenge Oroszország.
Oroszország a Demokratákkal nem fog megegyezni. A fentebb vázolt dolgok miatt pedig lehet épp a Republikánus győzelmet várják a háború lezárására.
Érdekes amit írsz, köszönöm szépen!
Valahol olvastam, hogy Trump volt az egyetlen elnök, akitől Putyin félt. Ennek van alapja?
"Éppen ezért én eltudom azt is képzelni, hogy amennyiben Trump nyeri a következő választásokat akkor lesz béketárgyalás."
Valamiféle béketárgyalásszerű esemény amúgy is esélyes a következő 4 év folyamán, akárki kerül az USA elnöki székébe. Én nem hinném, hogy Putyin még 4+ éven keresztül el akarná húzni ezt a blamázst, ők is kiszállnának már inkább, ha lehetőségük adódna rá.
Én nem látom azt, hogy mi lett volna más, mint Bidennel.
Ukrajna támogatása kétpárti konszenzus volt Amerikában.
A republikánus párt is oroszellenes.
Trump sem kezdett el volna alkudozni, valószínűleg ő is félresöpörte volna Oroszország 2021 decemberi ultimátumát, melyet Amerikának címeztek „Egyezmény az Egyesült Államok és az Orosz Föderáció között a biztonsági garanciákról” és „Megállapodás az Orosz Föderáció és az Észak-atlanti Szerződés Szervezete tagállamai biztonságának szavatolására irányuló intézkedésekről” címekkel.
Trumpot alapvetően kevésbé érdekli a külpolitika, világ dolgai.
"Éppen ezért én eltudom azt is képzelni, hogy amennyiben Trump nyeri a következő választásokat"
Ahhoz előbb indulnia kellene és jelenleg ez a pozíciója is erősen inog. Én azt sem tartom valószínűnek, hogy eljut arra a pontra, hogy ő legyen a republikánusok elnökjelöltje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!