Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Akik támogatják a szankciókat...

Akik támogatják a szankciókat azok szerint az olajnak nemzetisége van?

Figyelt kérdés
Esetleg útlevele is van az olajnak és a gáznak?

2023. jan. 25. 09:20
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy nem veszed észre hogy az egész világot behálózzák a gerinctelen üzletek és szinte bármi amit megveszel a boltban ahhoz is vér tapad csak pár ezer km-el arrébb ahol te laksz 😀 nem lehet elkerülni. Nem akartad hogy ne legyen alternatíva, de mivel nincs ezért az egyetlen alternatívát is elvennéd az európai emberektől csak hogy nyugtatgasd a saját lelkiismereted hogy te jó ember vagy? Érzelmi alapon nem lehet gazdasági döntéseket hozni de most az unió pont ezt csinálja. Na de mi a helyzet a 95-ös délszláv NATO bombázásokkal amikor civilek haltak meg? Akkor kilépnél a NATO-ból is mert nem erkölcsösek? Sorolhatnám még az álszentségeket de ha ennyiből nem látod át akkor tényleg nem tudok segíteni..
2023. jan. 25. 09:51
 12/32 anonim ***** válasza:
74%
Nem nekem kell segiteni. Én nem mások helyett élek és hozok döntéseket, csak saját magamért és a családomért. Annyira vagyok tisztességes, becsületes, amennyire tudok és nem politikai ideológiák alapján formálos a saját becsületem. Nem ölök embert, fizetek adót, nem lopok és betartom a törvényeket. Emellett mindent megteszek azért, hogy a lehető legkevesebb lábnyomot hagyjak magam után. Ez mindenre igaz, az olajra is. Innentől, már nem az én felelőségem, hogy milyen opciók állnak a rendelkezésemre. Az én felelőségem az, hogy ezek közül az opicók közül a lehető legkevésbé károst válasszam ki. Erre törekszem.
2023. jan. 25. 09:58
 13/32 anonim ***** válasza:
83%

#11: Mindenki tisztában van ezekkel, egész egyszerűen arról van szó, hogy Oroszországot rosszabbnak látjuk, ezenkívül ránk nézve is fenyegetés.

Az energiaforrásaink diverzifikálása pedig még háború nélkül is indokolt lenne illetve lett volna, pusztán gazdasági megfontolásból is. Nem a legideálisabb egy lábon állni.

2023. jan. 25. 09:59
 14/32 anonim ***** válasza:
0%
13#:akkor nézz utána komolyan, hogy energia ellátás szempontból egyre több lábon állunk... pont a Fideszre nem igaz, amit írsz.
2023. jan. 25. 10:03
 15/32 anonim ***** válasza:
95%
#14: Nem is mondtam semmit a Fideszre. Az viszont tény, hogy európai viszonylatban nagyon nagy az orosz kitettségünk. Ez részben az elhelyezkedésünk miatt érthető, másrészt viszont a politikai szándék hiánya sem segített. Az utóbbin lehetne változtatni.
2023. jan. 25. 10:11
 16/32 anonim ***** válasza:
0%
aszongya adnák, a nagy liberálértelmiség...
2023. jan. 25. 11:21
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

" ha az orosz olajat Indiában finomítják le és utána az unió 3x-os áron veszi meg tőlük mint az oroszoktól akkor annak az olajnak már indiai útlevele van?"

Tulajdonképpen bármilyen hülyén hangzik, még az is lehet, hogy így van. Az orosz olaj szankcionálásának a célja, hogy Oroszország ne keressen azzal, hogy kevesebb olajat szállít. Ebből a célból maximalizálták az átvételi árat.

Na most ha India tudja, hogy ezt az olajat 60 dollárnál többért nem adhatják el az EU-ban, miért adna érte ennél többet? Ő sem hülye, keresni akar. A végeredmény az, hogy mi szívunk, mert drágán vesszük, India nyer, de végső soron Oroszország mégsem tudta eladni 60-nál drágábban.

Aztán ha ehhez hozzátesszük azt is, hogy sokkal drágábban tudja Indiába vinni az olajat, mint ide, ráadásul általában európai tankerekkel viszi oda, akiknek meg van tiltva, hogy az ársapka felett vigyék, illetve India sem feltétlenül szeretne nyugati szankciókat, akkor már szerintem nem akkora hülyeség ez. Mármint nekünk szívás, de az oroszoknak is.

2023. jan. 25. 12:05
 18/32 A kérdező kommentje:
Még ha az oroszoknak akkora szívás is lenne, az minket nem kéne hogy vigasztaljon, mivel egész Európának került veszélybe az energiaellátása, ami miatt hatalmas válság lesz a következő években. Akárhogy nézzük sehogy se éri meg nekünk ez a szankció 😀
2023. jan. 25. 15:16
 19/32 anonim ***** válasza:
Kérdező, nem Európa ellátása lesz veszélyben, Európa meglesz, hidd el, Magyarország ellátása van veszélyben, ti raktatok fel mindent egy orosz rulettre, Európa ki tud ebből jönni, ti lesztek bajban.
2023. jan. 25. 19:24
 20/32 A kérdező kommentje:
Nem hiszem el, mert hülyeséget írsz. Egész Európa sz@rban lesz, vagy azért mert nem lesz gáz, vagy azért mert lesz, de túl drágán tudják csak pótolni, ami miatt gazdasági válság lesz. Ez teljesen egyértelmű hiszen már most is látszik és persze Magyarországon mindez nyilván fokozottan igaz.
2023. jan. 25. 19:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!