Az USA hogyan tud működni, ha társadalmilag ennyire megosztott?
Az USA már az első gyarmatok létrehozása óta megosztott. Én tanultam kinn egy fél évet. A szomszédaim között voltak afroamerikaiat, latinok, ázsiaiak, arabok és európai ősökkel rendelkezők is. Sokkal toleránsabbak. Nem akarja mindenki a saját igazát ráerőltetni a másikra. Elég nyomasztó is volt hazajönni és hallgatni a soha véget nem érő vitákat arról, hogy kinek van igaza. A magyarok olyan h*lyeségken is veszekednek, aminek semmi értelme sincsen. Ez a család úgy élt, a másik meg másként és ezt így tartják helyesnek. A gondolataik és a cselekedeteik nagy része arra irányul, hogy ők jobbak legyenek, nem pedig, hogy a másik változzon meg. Például ott kinn nagyon nagy hagyománya van az önfejlesztésnek. Iskolás gyerekek olvassák Dale Carnegiet, Napoleon Hillt meg ilyenek. Ha problémájuk van, akkor első, hogy magukat akarják megváltoztatni, csak utána a többi embert. És ezt az érzést, hogy sokkal nagyobb hatalmuk van a sorsuk felett, hogyha nem a világot, hanem magukat változtatják meg, eléggé jó alaphangulatot eredményez. Persze vannak ott is szélsőségek, a hírek velük foglalkoznak, de ez a lakosság elenyészően kis része.
Biztos majd jól lepontoztok, de valószínűleg többet tapasztaltam az USA-ból mint ti itt, akik csak a "híreket" olvassák.
Hát persze 4 pipás, te vagy itt az ügyeletes melldöngető f.szagyerek, már megszoktuk.
Amúgy elég komoly karriert futsz be itt a gyk-n, jól fizet? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!