Mit gondoltok a Lüzerath-i konfliktusról?
Egy német falvat Lüzerathot felvásároltak és ledózerolnak hogy szénbányásszanak ott. Ennek megakadályozására évekre odaköltöztek aktivisták, akiket mostanra vertek le a rendőrök.
Itt egy doku róla
Hogy egy magáncég azt csináljon ott, amit akar? Kétlem.
Az a baj, hogy korábban sikeres hisztériát csináltak az atomerőművek ellen, aztán hogy most almás a gáz, egyenlőre a szén maradt olyan energiaforrásnak, ami az alternatív energiák holtidejét kitöltheti és stabillá teheti az energiaellátást.
Nem maradt más lehetőség, de ez meg beteszi a kaput a klímacéloknak.
Muszáj lett őket erőszakkal eltávolítani.
Én reménykedem abban, hogy egyre jobbak a modern szénerőművek hatásfokai és a környezetszennyezést csökkentő technológiák is óriási változásokat ígérnek, így talán nem lesz komolyabb visszaesés és ezért talán nincs igazuk a zöldeknek a nagy mértékben növekvő légszennyezéssel kapcsolatban.
Olvastam ilyen híreket technológiai magazinokban, kérdés viszont, hogy a régi, vagy az újra beüzemelő erőműveket mennyire lehet majd modernizálni?
Pontosan. A konfliktus az hogy az emberek agyába beültették hogy a "szén rossz, értem?", az "atom rossz, értem?", az "olaj rossz, értem?" de ehhez képest szénbányákat nyitnak újra. És mindenki hülyén néz maga elé, hogy miként viszonyul ez a szent klímacélokhoz :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!