A németek miért atomenergia ellenesek, és favorizálják a kőszenet ?

Az atomenergia a legbiztonságosabb energiatermelési mód. A szénerőművek sokkal több emberi életért felelnek közvetetten, mint az összes nukleáris baleset együttvéve.
Arról, hogy Csernobilban egy alapvető tervezési hibára rádobtak emberi butaságot is, Fukushimában meg a figyelmeztetések ellenére se építettek nagyobb gátat, nem az atomenergia tehet, hanem az emberi butaság, hanyagság. Egyébként
A nukleáris hulladékot meg el kell ásni valahova, hát én inkább ezzel élek együtt, minthogy a légkörbe toljuk ezerrel a CO2-t. Ha egy átlag magyar éves teljes energiafelhasználását egy atomerő állítaná elő az évi 1-2 gramm nukleáris hulladékkal felelne meg, ugyanezt szénerőművekkel biztos kijönne pár száz kg vagy tonna CO2-re.
Egyébként 438 nukleáris erőmű üzemel (2022-ben), jórészük évtizedek óta, szinte megállás nélkül az év minden napján. Kettő komoly nukleáris katasztrófa történt 50 év alatt, én biztonságosnak mondanám.

Vélhetően nem azzal nyugtatták magukat, hogy földrengés és szökőár, pláne együtt a kettő náluk úgysem lesz, hanem arra gondolhattak, hogy bár Fukusimát úgy méretezték, hogy mindettőt kibírja, volt olyan forgatókönyv amire nem gondoltak a tervezéskor, és ilyesmi bármikor előfordulhat.
# hypno
Németország milyen kőzetlemezek találkozásánál fekszik ?

Ide is bemásolom a nukleáris balesetek listáját:

Is-is.
Az tény, hogy először el akarták titkolni, de túl nagy lett a radioaktív felhő.

Arra próbáltam utalni, hogy nem várt, mert adott helyen normál esetben nem előforduló természeti katasztrófák attól nem zárhatók ki, hogy eddig nem voltak.
Nem csak szökőár és földrengés létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!