Hol fajult még ordibálós veszekedéssé az ünnepi vacsora/ebéd közben a vita az ukrán helyzetről?
Valamennyire érintett vagyok mert már 3 hónapja nem tudok arról az ukrán lányról akivel még pár éve keveredtem össze véletlenül facen... És amíg beszéltünk nagyon durva dolgokat mesélt. Harkivban él.
De apám elkezdte szó szerint felmondani a propagandát és kijelentette, hogy az ukránok magukat lövik és a "színész bohócuk" rendezi az állítólagos lebombázott városokról a jeleneteket. Meg az ukrán amúgy is egy élősködő nép, megérdemlik amit kapnak.
És hiába meséltem, azt a lányt és hogy miket írt, nem hiszi el "kisfiam mind hazudik!".
És itt ment át kiabálásba a dolog, amíg anyám az asztalra nem csapott, hogy elég legyen.
Egész nap az M1 szól nekik a konyhában.
A háborúkban durva dolgok történnek.
Ennek ellenére, nem biztos,hogy mindent el kell hinni Zelenszkinek és hagyni,hogy csicskáztasson.
Nálunk nem fordulhat elő ilyen, mert mi is az oroszoknak drukkolunk.
Az ukrán egy neonáci csürhe, aki a kisebbségeket vegzálja.
Az én idősebb szüleim is nézik az M1-et, mégsem oroszpártiak (de még csak fideszesek sem, még kényszer hatására se szavaznának a fideszre). Mert néznek, olvasnak más forrásokat is és összerakják a saját valóságképüket az alapján, hogy hol nincs ellentmondás és hogy ők miket tapasztalnak. Gondolkoznak. Sajnos ilyen kevés van.
A többség vagy befolyásolható, vagy valamilyen érdekből odaáll valamelyik oldalhoz. A konspirációs teóriák sem voltak annyire népszerűek mint ma, pedig a túlnyomó többségüket kis gondolkodással teljesen el lehet vetni. Ezekre is pont a befolyásolható emberek a legnagyobb vevők, mert ezek a teóriák szándékosan úgy vannak nekik eladva, mint igazság és ettől úgy érzik, hogy ők nem befolyásolva vannak, hanem az igazat kapják. Minél ijesztőbben, meghökkentőbben van tálalva egy teória, annál igazabbnak hiszik.
Az emberek szeretnek mindent készen kapni. Nem csak a csirkemellet, vagy a nudlit, amiket már csak ki kell sütni, vagy főzni, hanem az információkat is. Mert gondolkozni olyan kényelmetlen, munkával és idővel jár.
Geez... Beteg állatok...
Nálunk a legpolitika-közelibb téma annyi volt, hogy megkérdeztem anyámékat most mivel fűtenek. Ennyi.
Végre egy kis idő amit a családdal tölthetünk nyugisan, rohanás nélkül. Eszünkbe se jut telefosni politikával a saját életünket, nem vagyunk hülyék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!