Mi a véleményetek az Európai Unióról?
Szerintetek mi lesz a jövője, mikor egyesül, avagy esik szét? Miért lenne jó egy országként, miért lenne rossz? Szerintetek megvalósulhat -e egyáltalán az egység? Ha igen, hány év múlva?
válaszaitokat előre is köszi =)
húú nagyon köszi a válaszokat:D
jöhetnek még, szívesen olvasom őket:D
Magyarországon és a kisebb országokon az utóbbi pár száz évben mindig uralkodtak. Inkább az EU uralkodjon, mint az USA vagy az oroszok, netalán a Kínaiak. Európai magyar vagyok, Európa a világ legjobb helye, Európa a világ netovábbja!! Európán kívül sehol nem tudnék élni. Ezért vagyok az EU mellett. Amikor az USA megalakult, ott is háborogtak. Ma ők a világ urai (sajnos), népekről kormányokról döntenek, hogy épp ki legyen ott az elnök, vezér, stb... Én úgy gondolom, hogy Európának vissza kell foglalni a méltó helyét a világban, különben nem lesz más csak ez:
Végeredményben én is egyet értek a 17:40-essel, csak az a probléma, hogy ez hosszú távon nem megvalósítható direktíva.
Pár évtizeden (jó esetben talán csak egy évszázadon) belül mindenképpen be kell tagolódnunk valamelyik "nagybirodalomba". Most még választhatunk, de ha sokáig húzzuk az időt, akkor végképp elnyomott kis perifériális tartomány leszünk.
És ha már választani kell, akkor én inkább azzal a véleménnyel értek egyet, hogy "Magyarországon és a kisebb országokon az utóbbi pár száz évben mindig uralkodtak. Inkább az EU uralkodjon, mint az USA vagy az oroszok, netalán a Kínaiak."
A linkelt cikkhez pedig azt fűzném hozzá, hogy én azért nem becsülném le az oroszokat és az arab világot sem.
Az oroszok már úgy kb. a XVII. század óta nagyhatalom, a XX. század közepétől kb. pedig szuperhatalom. A Szovjetunió összeomlásával buktak egy nagyot, de rövidesen ugyanúgy talpra fognak állni, mint ahogy a németek is talpra álltak az I. világháború után. És ennek a felemelkedésnek már most is láthatók a jelei. Úgyhogy én "G2" helyett minimum "G3"-ról beszélnék.
Az araboknak pedig ott van a sok olaj, és bár vannak elmaradott régióik is, de nagyon öntudatos és szabadságpárti nép. Ők nem fogják eltűrni a kínaiak befolyását, az amerikaiakét meg még annyira sem. Az pedig már minimum "G4". És akkor Brazíliáról még mindig nem beszéltünk, ami szintén felemelkedőben van, míg az USA egyébiránt hanyatlóban. Úgyhogy még az is lehet, hogy száz éven belül az USA lesz kínai gyarmat, nem mi.
De jó látni,hogy sok ember van aki egyetért a Hungaricával,és velem, és én is egyetértek néhány az Uniót pártoló válaszolóval.Tény,hogy Európa gyönyörű hely, (majdnem,mint kis hazánk),de itt a földrajzi és egyéb ilyen adottságokról beszélünk,nem az Unióról magáról! És tény,hogy inkább lennék egy Európai Unió tagja,mint egy másik nagyhatalom alávetettje. Utolsó,21:37-es! " Úgyhogy még az is lehet, hogy száz éven belül az USA lesz kínai gyarmat, nem mi." remélem,így lesz,de legalábbis az USA mint nagyhatalom megszűnik.
üdv: g.
Összetartást,kitartást!
Az USÁ-ban 1945 óta egy relatív hanyatlás figyelhető meg.
Még mindig világelső gazdasági potenciálját tekintve, de Kína rohamléptekben zárkózik fel. Ha jól tudom bár be is előzte Japánt és a második helyen áll.
Ha nem is fog összeomlani, vagy lesz gyarmat, akkor is, ha nem csinálnak sürgősen valamit, hamarosan csak egy lesznek a féltucat kb. azonos erejű nagyhatalom között, majd lesüllyednek az erős-középmezőnybe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!