Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi a véleményetek az Európai...

Mi a véleményetek az Európai Unióról?

Figyelt kérdés

Szerintetek mi lesz a jövője, mikor egyesül, avagy esik szét? Miért lenne jó egy országként, miért lenne rossz? Szerintetek megvalósulhat -e egyáltalán az egység? Ha igen, hány év múlva?

válaszaitokat előre is köszi =)

2010. okt. 1. 17:27
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
24%
asszem a Hungarica egy számának soraival kifejezhetem véleményem:"Csillagos lobogó nem kell,csak piros-fehé-zöld!"
2010. okt. 1. 17:40
 2/18 anonim ***** válasza:

Mai formájában korántsem tökéletes, de mindenképpen az integráció Európa jövője.

Anélkül a kis nemzetállamok fel fognak őrlődni Oroszország, az USA és az arab világ között.

A mai formájának nem jósolok nagy jövőt.

Vagy szorosabbra fűzzük a szálakat, vagy szerintem 20-30 éven belül felbomlik az egész.

Jó azért lenne, mint fentebb is leírtam, mert akkor mi is egy egység része lennénk és nem egy birodalom beolvasztott, perifériális területe.

Rossz viszont azért lenne, mert sok, a szuverenitással járó "kiváltságunkat" elvesztenénk. Úgy mint önálló pénz, saját hadsereg stb. és a magyar (és persze az összes többi) parlament felett állna egy szövetségi parlament, amely (szükség esetén) beleszól a helyi ügyekbe is.

Persze én egy olyan modellt festek le, ami az eddigi irányvonal folytatása. De az sem kizárt, hogy végül az EU inkább a totális centralizmus útjára lép. Bár szerintem akkor is jobb lenne nekünk, mintha Oroszország, vagy az arabok megszállnának és ütközőzóna lennénk a másik ellen, de akkor még a saját nemzeti törvényhozásunkat, igazságszolgáltatásunkat is elvesztenénk, és bármit akarnánk, Brüsszelbe, Strasbougba, vagy valahova arra a környékre kéne mennünk.

"Szerintetek megvalósulhat -e egyáltalán az egység?"

Nagyon remélem. Mert ez az egyetlen élhető jövő számunkra. (Szerintem.)

Hány év múlva? Passz.

A mai felállás szerint min. 10-20 év. De akár 50-100 is lehet.

2010. okt. 1. 18:08
 3/18 anonim ***** válasza:
Szerintem az egyesüléshez kell még kb 50 év. De nagy esély van a széthullásra is, amit szerintem az angolok indéznének elő. Azért lenne jó, mert ha nem vettétek volna észre új világkor van születőben. Egy olyan, ahol a nemzetállamok megszünnek és különféle uniók jönnek létre. Ilyen jellegű fejlődés mindig is volt és lesz is. De bele lehet abba is gondolni, hogy mi lenne ha a nemzetek esnének törzsekre. Még ennyi feladatot sem tudnának a törzsek ellátni, mint ma a nemzetek. Megvalósulhat, gátat inkább az újonnan csatlakozott országok jelentenek, mivel itt kevésbé nyitottak az emberek, mint Nyugat-európában.
2010. okt. 1. 18:09
 4/18 anonim ***** válasza:

Kedves 17:40-es!

Ezzel egyet értek. De ez messze nem erről szól. Most még lehet verni a mellünket, de rövidesen a között kell majd választani, hogy csillagos lobogó kell, fehér-kék-piros, vagy zöld.

Más nincs.

Sőt! Lehet hogy akkor már választási lehetőségünk sem lesz.

2010. okt. 1. 18:11
 5/18 anonim ***** válasza:

Nem a legjobb rendszer, de én támogatom, mert nélküle nagyon versenyképtelenek lennénk. Ez nem azt jelenti, hogy hurráoptimizmussal fogadom, hogy Brüsszelben döntenek arról, hogy mit termeljen a magyar paraszt (meg azt, hogy pl. ahhoz képest, hogy évszázadokig mi láttuk el borral egész Európát, és a amgyar bor világhírű, az Unió inkább azért fizet a gazdáknak, hogy vágják ki a szőlőtőkéket, mert inkább a francia és spanyol borok termelését támogatják), mennyi pénzt mire költsünk, blablabla. Egyszerűen Kínával, Amerikával csak egy egyesített gazdaság képes felvenni a versenyt.

Nagyon remélem, hogy nem fog szétesni az Unió, de hatalmas baromságnak tartom, hogy a Lisszaboni szerződés értelmében a kis országok (mint mi) sokkal kevesebb beleszólást kapnak az ügyekbe, mint a nagyok. A nagyobb számú népesség álcája mögé a nyugatiak a saját érdekeiket helyezik, és így többet juttatnak maguknak, mint nekünk. Ez teljesen egyértelmű pl. Spanyolország, Franciaország, Olaszország és Németország esetében.

2010. okt. 1. 18:14
 6/18 anonim ***** válasza:
Mondjuk azt én is hülyeségnek tartom, hogy már az uborka alakjába is beleszólnak! Egy olyan rendszer lenne jó, mint az Egyesült Királyságban. A lisszaboni szerződést nem olvastam át, de annyit tudok róla, hogy a döntéshozásban most már nem kell mindenkinek egy döntés mellé állni, hanem elég a többségnek. Azt nem tudom pontosan mit takar ez a többség, de annyi biztos, hogy egy ilyesmire szükség volt. Gondolj bele: megtámadnak a törökök és hogy az egész EU megmozduljon mindenkinek bele kell egyeznie kivétel nélkül. És ez oda vissza, mire a végére érnének már fél Kelet-európát leigáznák.
2010. okt. 1. 18:23
 7/18 anonim ***** válasza:

"z nem azt jelenti, hogy hurráoptimizmussal fogadom, hogy Brüsszelben döntenek arról, hogy mit termeljen a magyar paraszt"

Nem mintha teljes vállszélességgel kiállnék az EU mellett, de akkor már az milyen dolog, hogy Budapesten döntenek arról, hogy mit termeljen a baranyai paraszt?

"de hatalmas baromságnak tartom, hogy a Lisszaboni szerződés értelmében a kis országok (mint mi) sokkal kevesebb beleszólást kapnak az ügyekbe, mint a nagyok."

A liszaboni szerződés nem tudom mit tartalmaz, de az sem lenne igazságos, hogy 10 millió magyar egyenértékű legyen 65 millió brittel. Akkor egy magyarnak 6,5-szer annyi joga van, mint egy britnek. Az igazságos lenne?

Mellesleg még így is több szavazati joga van a kisebb országoknak. A népességek egymáshoz viszonyított aránya jóval kisebb, mint a szavazatoké. Számold csak ki!

"A nagyobb számú népesség álcája mögé a nyugatiak a saját érdekeiket helyezik, és így többet juttatnak maguknak, mint nekünk."

Meglehet. Nem vitatom.

De inkább lennél orosz rabszolga? Vagy megvetett rája egy muzulmán birodalomban?

2010. okt. 1. 18:23
 8/18 anonim válasza:

Nekem úgy tűnik hogy az EU egy piramisjáték aminek a tetején az alapító tagországok vannak és az egész az ő piacszerzésüket szolgálja.

Szóval van az 1. osztályú és a 2.osztályú Európa. Ennek ellenére jó hogy benne vagyunk. Csak nem kellett volna annyi EUs pénzt ellopni.

2010. okt. 1. 18:27
 9/18 anonim ***** válasza:

ma 17:40

A legjobb válasz! Ébredj magyar!

2010. okt. 1. 19:11
 10/18 anonim ***** válasza:
nem szeretem. oké, hogy nincsenek határok meg iylen baromságok, de az Unió csak arra jó h a nagy országok tovább uralkodjanak a kisebbek föltött. szóval szerintem felesleges, sok hasznunk nincs belőle. és jól mondja a Hungarica.
2010. okt. 1. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!