Argentína rasszista ? Miért is nincsenek fekete játékosaik?
Az ok: Argentína történelme, illetve az ebből adódó etnikai összetétele. Nem voltak ott rabszolgamunkára épülő ültetvények, ergo feketék sem. Annyira nem is ment soha jól az országnak, hogy oda akarjanak migrálni a feketék máshonan.
Inkább az a nevetséges, hogy nekünk van egy franciából vett futottak még kategóriás néger a csapatunkban. Na, az ilyet be kellene tiltani. Mindenki csak a születési országában játszhasson, ne lehessen játékosokat honosítani. Vagy csak különleges esetben, ha vannak az adott országból származó felmenői.
"Egy focicsapatnak az az érdeke, hogy nyerjen"
Egy focicsapatnak az az érdeke, hogy gazdaságosan, nyereségesen tudjon működni. Ha emellé még nyer is, az hab a tortán.
Az ember bőre fehér!
Ezen nincs mit vitatni a ti születtek nagyszüleink is fehérek voltak.
Társadalom bomlasztoak ezek a színes bőrűek az összeset küldjék el az országból.
Ha nem megy el kivégezni őket.
"Erre van valahol egy egyenlet? Benne vannak a tényezők pl: összlakosság, lakosságarány, hány % feka van és ha a végeredmény egy határérték felett van, onnantól lesz rasszista? A logikus részemről az lenne, hogy azok a játékosok kerülnek be, akikkel a legtöbb esélye van a csapatnak a sikerre, nem pedig kvóták alapján... Ez csak a szokásos SJW, PC, libsi sírás, de már nagyon unalmas."
Ez nem a szokásos libsi sírás, csak nem értelmezted a kommentemet se te, se akik lepontoztak érte. De akkor elmagyarázom nektek, hátha érteni fogja az agyacskátok.
Tegyük fel, hogy a fehérek és a feketék között arányaiban ugyanannyi a tehetséges, a könnyebb számolás kedvéért.
Ha egy országban él 5 millió fekete és 5 millió fehér, akkor nagyságrendileg ugyanannyi fehér és feketét lehet várni a csapatba. Persze ha a kezdőben mondjuk 7 és 4 az arány, az oké. De ha 5 millió fehér és 5 milla néger van, akkor azért kérdéses, hogy hogyan lehet 11 kezdőből 11 fehér, vagy néger.
Ezen mi az SJW? Bár azt se tudom, hogy az micsoda, olyat kensz rám, aminek a létezését se ismerem. Vicces. xDDDDD
Amúgy akkor idézz be nekem 1 olyan kommentet, ami ugyanazt írta le, amit én most és akkor bebizonyítod, hogy én a szokásos sírást csinálom, már ha találsz ilyen kommentet (nem fogsz).
Miért jó hogy provokálsz...? :)
Jó gyűlölni a fogyatkozó fehér lakosságot, aminek a helyét kevéssé szalonképes népség veszi át?! :)
A horvát keret.. Na arról példát lehet venni..
Ha te fekete vagy, kérdező, akkor már indulhatsz is oda!
Még egy ilyen buta kérdést ki látott?
"mert Argentínában a lakosság kevesebb mint 1%-a fekete."
"Argentína demográfiailag 97% ban fehér illetve latin származású. "
Ezek erős túlzások.
Csak 85% a fehér lakosság, illetve 11% a fekete, vagy legalább a mesztic negroid beütés.
Mivel Argentína lakossága közelít az ötvenmillióhoz, így több, mint ötmillió fő néger jellegű etnikuma van, ezért nem a feketék kis létszáma az oka, hogy a nemzeti tizenegyben nem jelennek meg a feketék.
Szerintem van esély a rasszizmusra is, de arra is, hogy az argentin négerek között egyszerűen kevés tehetséges fekete játékos van, nincsenek meg rá a hagyományaik, mint mondjuk a braziloknak, pedig szomszédok.
Megfigyelhető különben, hogy néhány remek szakember, edző, sportoló sikersorozatot hozhat össze valamely ország bármilyen sportágában és ennek évtizedekre menő hatása is lehet. Ilyen nálunk a vízilabda, mert kérdem én, miért pont abban vagyunk nagyok?
A híres brazil csatársor (Didi, Vava, Garincha, Pele, Mauro) megalapozta az országban a fekete focisták sztárrá válását, olyan generáció volt ez, ami a csúcsra emelte a brazil focit, a szomszédos Argentínában ez nem történt meg.
Lehet rasszizmus, de az is, hogy az argentin négerek között nem annyira kedvelt a foci.
A népességi adatokat a wikiből vettem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!