Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Egyetértesz-e azzal, hogy...

Egyetértesz-e azzal, hogy idén elítélhetnek egy 97 éves nőt, aki egy 21 éves titkárnő volt a holokauszt idején?

Figyelt kérdés
[link]

2022. dec. 12. 18:17
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
100%

"Igen. Simán kérhette az áthelyezését."

Időutazó vagy talán? Nem sokan élnek akik akkor éltek, de amik fennmaradtak történelem szintjén, nagyon nem úgy volt hogy válogatott.

2022. dec. 12. 21:35
 32/59 anonim ***** válasza:
26%
Börtönbüntetés túlzás lenne 97 évesen. Szimplán időarányosan levonnám azokat az éveket a nyugdíjából, amelyenben a nácikat segítette, mivel nyilvánvaló, hogy tudott arról, hogy mi folyik a gázkamrákban.
2022. dec. 12. 21:49
 33/59 anonim ***** válasza:
89%

Na 97 évesen biztos most akar új autót vagy házat venni és érvágás lesz a kisebb nyugdíj.

Arról nem beszélve, hogy ha tudott ha nem mégis mit kellett volna tenni?

-Elnézést én ebben nem veszek rész.

-Aha, szóval a zsidók párján áll az árja fajjal szemben. Kérem fáradjon utánuk a kamrába, és csukja be maga után az ajtót.

Na körülbelül ennyit elért volna. Tudom amúgy mindenki hős lett volna és éjjel lelőtte volna a tábor vezetőjét, majd felszabadította volna a foglyokat, de ez nem egy mozifilm, hanem a valóság volt.

2022. dec. 12. 21:56
 34/59 anonim ***** válasza:
16%

Rózsa 1 "Nefeledjuk el, mindnyajan parancsot teljesitunk, amit kotelesek vagyunk betartani, talan bunosok vagyunk ezvegett???"

Nem értem, hogy miért írod privátban.

Igen. Ha pl. katona vagy, és azt a parancsot kapod, hogy erőszakolj meg egy kétéves gyereket, és te megteszed, akkor szerinted nem vagy bűnös? Mindenki azzal védekezett, hogy csak parancsot teljesített... na persze azért nagyon élvezték a parancsok végrehajtásának az előnyeit, és volt választásuk. Hogy csöppent ő éppen oda, stb. A német táborparancsnok is csak parancsot teljesített, szerinted ő sem felelős?

2022. dec. 13. 11:30
 35/59 kretens ***** válasza:
60%
34...Csak akkor tudnák egyetérteni veled ha minden emberiség ellen elkövetett bűnöket egyformán itélnének el és nincs elévülés.Csak párat emlitenék.A vietnámi háborúban az usa szándékosan civil célpontokat bombázott napalmal.A mai napig nem vonták őket ezért felelősségre.A szovjetunióban a gulágok működtetőit és kiszolgálósereg tagjait pedig biztos van azok között is egy két aggastyán aki él szintén el kéne itélni.Ja meg főleg a volt gyarmattartó országok kizsákmányoló elnyomó politikája főleg a volt afrikai gyarmatokon és pláne az angol gyarmatokon szintén elévülhetetlen bűnök sokaságát rejti.Belgiumot mikor itélik el az ezernyolcázas évek második felében a kongóban elkövetett mészárlásokért?Az angolokat dél afrikában a búrok ellen elkövetett gyilkosságokért?És ha valaki nem tudná az angolok épitettek először koncentrációs táborokat búr foglyok számára csak ugye itt golyó vagy akasztás volt a kivégzési módszer előtte meg addig dolgoztatták őket amig hasznot tudtak kisajtolni belőlük.Na a lényeg az én csak akkor tudok empatikus lenni minden bűn egyenlően van megitéltetve és nincsenek egyenlőbbek.
2022. dec. 13. 18:25
 36/59 anonim ***** válasza:
83%
#35: Igen, én is azt kifogásolom, ha a náciknál az utolsó titkárnőt is felelősségre vonják több, mint fél évszázaddal később, akkor a többi ország bűnöseit miért nem.
2022. dec. 13. 20:21
 37/59 anonim ***** válasza:
87%

"Ezzel egyetlen jóérzésű ember sem érthet egyet. Nem tudom, egyáltalán volt-e szerepe ártatlan emberek kivégzésében, vagy ha igen, tudott-e róla, de annyi biztos, hogy parancsra cselekedett. Ha megtagadja, kivégzik. Egyébként az is undorító dolog, hogy a kommunista tömeggyilkosok mind elkerülték a megtorlást, és szabadlábon, természetes halállal döglöttek meg, míg a náciknak az utolsó titkárnőjüket sem kímélik."

Amúgy jobb ha tudod, hogy bizonyos helyzetekben mindenki parancsra cselekszik, tehát ez így nem igazán felhozható. Őszintén nem tudom, hogy akkor halál járt e egy parancstagadóra, de ha te parancsot kapnál, hogy megölsz 5 embert, vagy te halsz meg, hogyan cselekednél?

2022. dec. 13. 22:39
 38/59 anonim ***** válasza:
45%

"-Aha, szóval a zsidók párján áll az árja fajjal szemben. Kérem fáradjon utánuk a kamrába, és csukja be maga után az ajtót."

Előző kommentem egyik részéből kiindulva megint azt kell mondanom, hogy ez mindenkire vonatkozott. Szóval tőled is megkérdezem, amit az előzőtől, ha megkapnál egy olyan parancsot, hogy ölj meg 5 mebert, és ha megszeged meghalsz, mit tennél?

2022. dec. 13. 22:41
 39/59 anonim ***** válasza:
100%

"Őszintén nem tudom, hogy akkor halál járt e egy parancstagadóra, de ha te parancsot kapnál, hogy megölsz 5 embert, vagy te halsz meg, hogyan cselekednél?"

Hacsak nem a szeretteimről van szó, valószínűleg megölném őket, ahogy te is.

2022. dec. 14. 07:57
 40/59 anonim ***** válasza:
30%
A fehérkeresztényeknek soha se okozott gondot egy kis tömeggyilkosság.
2022. dec. 14. 12:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!