Akik az Orosz Birodalom felemelkedésében reménykednek. Miért lenne ez jó bárkinek is?
"Nem jó, ha túlságosan ki vagyunk szolgáltatva egy pólusnak. Oroszország aligha fog diktálni világrendet."
Értem amit mondasz: ha több pólusú a világ, akkor vannak ellensúlyok. Ez még jól is hangzik, de csak akkor, ha van szabályrendszer és felügyelő testület. Mert egyébként csak erő marad, és a többpólusú világrend általában erről szól: versengés, fegyverkezés, bizalmatlanság.
Szerintem a helyzet az, hogy minden szarságával együtt az USA vezette egypólusú világ messze a legélhetőbb eddig mind közül. Lehet ezért engem köpködni, meg USAnyalónak hívni - miközben amúgy rühellem a kapitalizmust, meg azt a tesztoszteronszagú keménykedést, amit az USA közvetít -, de valahogy nehezemre esik azt mondani, hogy osztrák, török, vagy orosz uralom alatt dek.rvajó volt a magyaroknak, vagy másoknak.
Ha mondjuk a többpólusún világ abból állna, hogy mondjuk Európa Unió hasonló erőt képvisel, mint az USA, akkor én nagyon boldog vagyok. Ha ez az ellenpólus Oroszország, akkor inkább diktáljon csak az USA mindenkinek, mert amúgy nagyon vissza fogjuk még sírni azt a gonosz USA-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!