Az EU ezt hogy gondolja, hogy ne mossuk hanem szellőztessük a ruhákat meg fürödjünk kevesebbet?
Na most az én esetem:
Van két kamasz ikerfiam és mind a ketten járnak edzésre heti 4 alkalommal.
Napi 2x tusolnak reggel meg edzés után.
Ez azt jelenti, hogy napi 1 mosás csak az ő edzős cuccuk a ruhával és a 4 törölközővel.
Na ha most ezek a srácok nem fürödnének és a ruhájukat is szellőztetném csak akkor azt ki bírná iskolában boltban egyéb helyeken elviselni.
Azért, mert nyugaton ehhez vannak hozzászokva, heti 1-2 fürdés.
Nekik nem érvágás egy ilyen.
Ugyanúgy, ahogy Orbán, amikor azt mondta, hogy aki túllóg az átlag fogyasztáson, az keressen annyi pénzt, hogy ki tudja fizetni.
Vagy ahogy MZP mondta, hogy a fogyasztás visszafogása az igazi rezsicsökkentés.
A lényeg, hogy próbálj meg spórolni az energiával, mert drága. Gyakorlatilag mindenki ezt mondja, nem csak az EU. És miért mondják ezt? Mert így van. Az energia drága. És ha valami drága, akkor abból nem érdemes többet használni, mint amit meg tudsz fizetni.
A te problémádra a megoldás lehet:
-Veszel a fiaidnak még egy váltás edzőruhát, így nem kell naponta kimosni, elég kétnaponta. Egyből felezed a mosások számát.
-Memgondod a fiaidnak, hogy edzés után tusoljanak le az edzőhely zuhanyzójában.
-Reggel minek tusolni? Mondjuk sosem értettem a reggel fürdőket, hiszen az ágyba tisztán kellene befeküdni....nem? Mitől lesz büdös az ember éjszaka, amit le kellene fürdeni reggel? Ha meg az edzés után lezuhanyoznak este, akkor azzal már megvannak..
-Bojler vízhójének letekerése. Ha 60-80 fok helyett csak 40 fokra tekered fel, ugyanúgy forró vízben fürdesz, mégis kevesebb energiát használsz el. Naaagggyon sokkal kevesebb energiát, baromira meglátszik a villanyszámlán.
Ha nem érted az energia és a pénz közti összefüggést, akkor ne politizálj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!