Timmermanns mondott olyant, hogy ne zuhanyozzunk, mossunk hanem szellőztessük magunkat helyette?
Még vagy 2 hónapja mondott olyasmit, hogy kevesebbet kell fogyasztani, nem kell minden nap fürdeni, nem kell annyira felfűteni a lakást.
Dee ez különösebben nem áll messze a nyugati életviteltől, mivel sokan eleve nem naponta, hanem 2-3 naponta fürdenek, csak "stratégiai mosakodást" végeznek minden este, egyszerűen azért, mert minden kutatás szerint a napi fürdés kimondottan egészségtelen a bőrnek.
A fűtésszabályozásban is van egy olyan irányzat, hogy nem kell ám akkor is 25 foknak lennie a lakásbna, ha odakint -10 van. Azon kívül, hogy a 18-20 fok egészségesebb, jobb alvást biztosít, a hüvöst pedig egy pulóverrel tudod kompenzálni, a saját rezsiköltségeidet is csökkented ezzel. Nomeg az energia fogyasztását.
Dee ezek a dolgok Magyarországon nem így működnek. Itt alap a napi legalább egyszeri fürdés, csak az ekcémások csinálják ezt a 2-3 naponta fürdést kis mosakodással kiegészítve.
és bizony az is megszokott, hogy télen a magyarnak rövidnadrágban-trikóban van igénye létezni házon belül, ami nagyon megdobja a fűtést, ráadásul sokan elég gyatra szigetelésű lakásban is laknak, ami mégjobban megemeli az energiafogyasztást.
Szóval amit állított, az nyugati viszonylatok között teljesen hétköznapi szemlélet, de nekünk az eltérő életvitel miatt életidegennek, provokatívnak hat.
Az EP üléseit videóra veszik, még mindig nem találtam beszédet Timmermans-tól a linkjeidben. Én értem, hogy az írott szöveg mindenféle megjelölés nélkül szentírás, ha az én véleményemet hangoztatják. De azért a 21. században el kéne már jutni addig, hogy azért, mert az interneten leírták, még nem lesz valóság valami.
Egyébként a "take shorter showers" azt jelenti, hogy zuhanyozz rövidebb ideig, nem azt, hogy kevesebbet. És teljesen igaz, hogy ha kevesebb erőforrást használsz, akkor kevesebbet kell költened, nem igazán látom a hazugságot ebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!