Mit gondoltok arról hogy elvileg az oroszokat szankciózzuk, mégis mi szívunk miatta, az orosz átlagemberek meg alig alig éreznek meg belőle valamit?
Videó egy orosz szupermárketből: [link]
Kiragadtam egy képet a videóból, fél kiló kenyér átszámolva 226forint, vagyis az 1kilós olyan 400-440forint lehet [link]
De a többi áru is nagyja is olcsóbb náluk...
Ehhez képest nálunk meg 800ft egy kiló kenyér.. És már azt pedzegetik hogy 1000ft is lehet.. [link]
Az üzemanyag piaci ára az egekben, hatósági árasat meg már lassan alig lehet kapni..
Miközben Oroszországban átszámolva olyan 320ft/liter körül mozog.. [link]
Nem vagyok fideszes, mielőtt valaki kitalálná....
De valahogy mégis úgy tűnik hogy nálunk sokkal nagyobb gebaszt okoztak a szankciók mint az oroszoknál..
Hááát, ezt a kérdéskört azért szerintem jobban körül kéne járni.
pl. megkérdezni rengeteg olyan orosz dolgozót, akinek azért nincs munkája, mert a gyárnak ahol dolgozott, nem importálnak már nyugatról alkatrészt, alapanyagot.
Vagy annak az "orosz átlagembernek" sem lennék a helyében, akit behívtak katonának, aztán egy hét után kiraktár felszerelés nélkül az ukrán frontra meghalni.
De egyébként biztos azért menekültek tömegesen oroszok ex-szovjet szomszéd államokba, meg próbáltak nyugatra, mert náluk annyira minden szuper, és még a könyér is olcsó.
Érzik ők is, hidd el.
Mindegyik oldalon a kisember szívja meg a háborút.
A szupermarketek nálunk is tele vannak, az árakat meg a keresetekhez viszonyítva lehetne értékelni.
"Olyan vagy, mint az a kérdező aki az olyan kérdéseket írkálja, hogy hol van itt a szegénység, mikor tele volt a Tesco parkoló..."
Találó. Legalább annyira demagóg.
"há' van a bótba' óccsó' kenyér, há' milyen jó akkor nekik ott most"
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!