Egyesek miért állítják azt, hogy Románia már jobb, mint Magyarország?
Várad gyönyörű és pénzesebb város, nem értem miről beszélsz...:D
Volt romániai magyar párom (nem erdélyi) így rengeteg időt töltöttem kint pár évvel ezelőtt és voltam minden felé szinte.
Románia biztosan le fog minket hagyni és ez csak idő kérdése, de jelenleg még csak statisztikában értek be, azért még van min fejleszteni, mert hát az hogy most x éve jobbak nem fog azonnal meglátszódni. Pl nálunk az eü mérföldekkel jobb és kint nagyon durván elvan terjedve a magán ellátás ez miatt, nincs mindenhova normális autópálya így rémálom utazni (viszont cserébe k*rva jó utak vannak általában, de azért ez nem vigasz, mert románia hatalmas) és nevetségesen sz*r a vasúti közlekedés még a mávnál is jóval rosszabb.
Persze ne értsetek félre, románia x évtized múlva nevetni fog rajtunk, hogy mennyire le vagyunk maradva, de EGYELŐRE tényleg jobb még itthon.
"az egész hangulat Brazíliát idézi"
Pont mint Magyarország nagy része... sajnos.
Mert ez nem csak állítás, hanem igaz is. Erdélyben egy csomó új nagyvállalkozás is van, és ezek nem az ilyen tipikus összeszerelő üzemek, hanem sok a high-tech vállalkozás is. Nyilván Romániában is a főváros környéke a legfejlettebb, de az átlag magyar megye semmiben sem fejlettebb vagy gazdagabb az átlag románnál.
Románia jóval gyorsabban fejlődik, mint Magyarország, sok helyen az átlagbér is magasabb, mint a magyar. Pont ezért van az, hogy egyre többen Kelet-Magyarországon Romániába járnak át dolgozni.
Arról nem is beszélve, hogy a 2021-es korrupciós index alapján Románia a 66. helyen van (180 országból), Magyarország meg a 73. helyen áll, és csúszik lejjebb a statisztikák szerint. Tehát Magyarország sokkal korruptabb, mint Románia. Az egész EU-ban amúgy Magyarország a 2. legkorruptabb ország, 1. Bulgária, 3. Románia, 4. Horvátország.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!