Cseh Katalin panaszgyűlést szervezett az EU-ban a pedagógussztrájkok miatt. Vajon arról ejtett bárki szót, hogy 2025-ig béremelést kaptak a pedagógusok, vagy erről hallgat Katka ?
A tanárok nem kaptak egy fityinget sem. nyomorognak gyakorlatilag. A pályakezdők fizetését ki kell egészíteni a bérminimumra. 207 ezret keresnek a gyakornokok. Később sem emelkedik nagyon ez az összeg; öt évente kétezret talán. A nyugdíj előtt álló tanár is alig keres 240k-t, nevetséges
Most az hogy van egy ígéret, hogy majd 2028-ban lesz bruttó 700k nem segít semmit. Halottnak a csók. Akkora az ainfláció, hogy a közmunkás bére lesz 800k akkor majd...
30, nincs ténybeli tévedésem, ki is egészitettem a kommentjeimben.
A probléma Cseh szokásos kettős mércés ferditéseivel van.
Természetesen dolgozhat ki programot a roma integráció hatékonysága érdekében, ezzel párhuzamosan viszont szót emelhetne a szocializálataln, agressziv roma gyerekek viselkedésétől szenvedő magyar gyerekekért is.
Hogy megnyugtassalak, természetesen azzal is tiszában vagyok, a magyar gyerek is bánthatja a magyart az iskolában.
"A probléma Cseh szokásos kettős mércés ferditéseivel van."
Jó, jó, de akkor erről szóljon a kérdés is. Merthogy önmagában azzal, amit Cseh csinált, abban semmi kivetnivaló nincs, nem kell neki semmit sem hozzátennie a kezdeményezéséhez, majd hozzáteszi azt a kormány.
Te egy nagyobb kontextusba helyezted ezt a dolgot kérdező, hogy épp vitában állunk az EU-val, ezért nem lenne szabad semmi fideszkritikus dolgot az EU felé prezentálni. De miért is nem?
Hadd fordítsam meg a dolgot: Nem az lenne a legjobb, hogy egy csomó fideszkritikus dolgot tárunk az EU felé, aztán a fidesz meg azokat kijavítaná, ezzel is mutatva a rugalmasságot és javítási szándékot? Merthogy folyamatosan erről szól az is, hogy mindig hosszabbítják a határidőt, hogy a fidesz meddig bizonyíthat.
De nem feltétlenül kell ennyire előre lépni, léthetünk visszább is. Ezalapján miért azt csesszük le, aki beszámol a problémákról, nem pedig azt, aki okozza azokat a problémákat? Na ugye.
Ebben a történetben a fidesz a történet elején, közepén és végén is hibáztatható valamiért, szóval bár értem a kérdést és értem a kontextust is, de nem tudok együttérezni, mert egyáltalán nem egyértelmű, hogy a fidesz mosdatása és a problémák leplezése lenne most az ország érdeke.
A Fidesz mélyíti a szakadékot. Eljutottunk oda, hogy kivágták a Néppártból is, pedig elég sokáig tűrték, hogy a jogállamot a sárba tiporják. Szíjjártó minden megnyilvánulása bicskanyitogató, de Orbán maga sem panaszkodhat a "kokikat és sallereket" kiosztó, asztalcsapkodó, "nőügyekkel nem foglalkozó" stílusával. Aztán meg meg lehet nézni, milyen kis beszari nyüzüge alak valójában: amikor a Sargentini jelentés elfogadása előtti zárószavazás előtt beszélt, nekem volt szekunder szégyenérzetem, ahogy hallgattam azt a kisóvodás szinű picsogást, amit művelt.
Szóval a Fidesz mindent megtesz azért, hogy az EU-ban megundorodjanak tőle. Engem meg bosszant, hogy ezekkel a narancsködös gusztusalanságokkal azonosítanak, ha kiderül, hogy magyar vagyok.
34, Beszéljünk az EUs pénzekről, a NAT-ról, a béremelési tárgyalások FOLYTATÓDJANAK, tüntessenek a tanárok.
A probléma azzal van, hogy már megint a homofóbián és a rasszizmuson lovagolunk, amikor a valóság ezzel szembe megy,rengeteg probléma van a roma gyerekekkel az iskolában. Itt most megkérdezném, hogy Cseh pontosan milyen hatékony javaslatokkal állt eddig elő ennek az orvoslására, amit egyébként 60-70 éve nem tudott senki sem megoldani. Meg azzal, hogy nem hallottam még tőlük olyan jogvédő felszólalást, ami a roma gyerekek magyarok elleni agressziójáról szólt volna.
Nyugodtan védjék a roma kisebbséget, csak ne lóditsanak és mutassák meg az érme másik oldalát is, hisz balliberális jogvédők.
Nem számolt be ezekről a problémákról, nem is dolgozik azon, hogy a magyar gyereket vagy tanárt ki és hogy fogja megvédeni az áldatlan állapotoktól, amig a roma kisebbség végre a távoli jövőben egyszer felzárkózik a többségi társadalomhoz.
És most miért kell ezekkel előjönni, amikor a pedagógusbérekről
tüntetünk ?
Nekem ezt ne mondja senki, hogy homofób rasszizmusban kénytelenek élni a gyerekek az iskolában, ami a Zorbán kormánynak köszönhető.
"És most miért kell ezekkel előjönni, amikor a pedagógusbérekről tüntetünk ?"
Nem ezekről megy a tüntetés. Ha idáig sem jutottál el hónapok leforgása után, akkor mire fel válaszolják a többi kérdésedre? Mégis milyen eredményekben reménykedhetnék a megértéseddel kapcsolatban, ha magukkal a tüntetések tartalmával sem vagy tisztában?
"22, szerintem Cseh égeti magát és minket ezzel az egészzel sokadjára is."
Szerintem meg te égeted magad ezzel az esztelen hisztivel, amit itt rendezel.
Komolyan, már nekem kínos olvasnom azt a sok sületlenséget amit itt összehordasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!