Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Cseh Katalin panaszgyűlést...

Cseh Katalin panaszgyűlést szervezett az EU-ban a pedagógussztrájkok miatt. Vajon arról ejtett bárki szót, hogy 2025-ig béremelést kaptak a pedagógusok, vagy erről hallgat Katka ?

Figyelt kérdés
2022. nov. 11. 12:28
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
88%

A tanárok nem kaptak egy fityinget sem. nyomorognak gyakorlatilag. A pályakezdők fizetését ki kell egészíteni a bérminimumra. 207 ezret keresnek a gyakornokok. Később sem emelkedik nagyon ez az összeg; öt évente kétezret talán. A nyugdíj előtt álló tanár is alig keres 240k-t, nevetséges

Most az hogy van egy ígéret, hogy majd 2028-ban lesz bruttó 700k nem segít semmit. Halottnak a csók. Akkora az ainfláció, hogy a közmunkás bére lesz 800k akkor majd...

2022. nov. 11. 13:28
 32/43 A kérdező kommentje:

30, nincs ténybeli tévedésem, ki is egészitettem a kommentjeimben.

A probléma Cseh szokásos kettős mércés ferditéseivel van.

Természetesen dolgozhat ki programot a roma integráció hatékonysága érdekében, ezzel párhuzamosan viszont szót emelhetne a szocializálataln, agressziv roma gyerekek viselkedésétől szenvedő magyar gyerekekért is.

Hogy megnyugtassalak, természetesen azzal is tiszában vagyok, a magyar gyerek is bánthatja a magyart az iskolában.

2022. nov. 11. 13:29
 33/43 A kérdező kommentje:
31, és szerintetek az a megoldás a tanárok gondjaira, ha Cseh tovább aknáz és mélyiti a szakadékot az EU és a Fidesz között ? Ettől fogunk mi pénzt kapni és ettől fog oldódni a velünk szembeni fenntartás ?
2022. nov. 11. 13:30
 34/43 anonim ***** válasza:

"A probléma Cseh szokásos kettős mércés ferditéseivel van."

Jó, jó, de akkor erről szóljon a kérdés is. Merthogy önmagában azzal, amit Cseh csinált, abban semmi kivetnivaló nincs, nem kell neki semmit sem hozzátennie a kezdeményezéséhez, majd hozzáteszi azt a kormány.

Te egy nagyobb kontextusba helyezted ezt a dolgot kérdező, hogy épp vitában állunk az EU-val, ezért nem lenne szabad semmi fideszkritikus dolgot az EU felé prezentálni. De miért is nem?

Hadd fordítsam meg a dolgot: Nem az lenne a legjobb, hogy egy csomó fideszkritikus dolgot tárunk az EU felé, aztán a fidesz meg azokat kijavítaná, ezzel is mutatva a rugalmasságot és javítási szándékot? Merthogy folyamatosan erről szól az is, hogy mindig hosszabbítják a határidőt, hogy a fidesz meddig bizonyíthat.

De nem feltétlenül kell ennyire előre lépni, léthetünk visszább is. Ezalapján miért azt csesszük le, aki beszámol a problémákról, nem pedig azt, aki okozza azokat a problémákat? Na ugye.

Ebben a történetben a fidesz a történet elején, közepén és végén is hibáztatható valamiért, szóval bár értem a kérdést és értem a kontextust is, de nem tudok együttérezni, mert egyáltalán nem egyértelmű, hogy a fidesz mosdatása és a problémák leplezése lenne most az ország érdeke.

2022. nov. 11. 13:38
 35/43 anonim ***** válasza:
88%

A Fidesz mélyíti a szakadékot. Eljutottunk oda, hogy kivágták a Néppártból is, pedig elég sokáig tűrték, hogy a jogállamot a sárba tiporják. Szíjjártó minden megnyilvánulása bicskanyitogató, de Orbán maga sem panaszkodhat a "kokikat és sallereket" kiosztó, asztalcsapkodó, "nőügyekkel nem foglalkozó" stílusával. Aztán meg meg lehet nézni, milyen kis beszari nyüzüge alak valójában: amikor a Sargentini jelentés elfogadása előtti zárószavazás előtt beszélt, nekem volt szekunder szégyenérzetem, ahogy hallgattam azt a kisóvodás szinű picsogást, amit művelt.

Szóval a Fidesz mindent megtesz azért, hogy az EU-ban megundorodjanak tőle. Engem meg bosszant, hogy ezekkel a narancsködös gusztusalanságokkal azonosítanak, ha kiderül, hogy magyar vagyok.

2022. nov. 11. 13:41
 36/43 A kérdező kommentje:

34, Beszéljünk az EUs pénzekről, a NAT-ról, a béremelési tárgyalások FOLYTATÓDJANAK, tüntessenek a tanárok.

A probléma azzal van, hogy már megint a homofóbián és a rasszizmuson lovagolunk, amikor a valóság ezzel szembe megy,rengeteg probléma van a roma gyerekekkel az iskolában. Itt most megkérdezném, hogy Cseh pontosan milyen hatékony javaslatokkal állt eddig elő ennek az orvoslására, amit egyébként 60-70 éve nem tudott senki sem megoldani. Meg azzal, hogy nem hallottam még tőlük olyan jogvédő felszólalást, ami a roma gyerekek magyarok elleni agressziójáról szólt volna.

Nyugodtan védjék a roma kisebbséget, csak ne lóditsanak és mutassák meg az érme másik oldalát is, hisz balliberális jogvédők.

Nem számolt be ezekről a problémákról, nem is dolgozik azon, hogy a magyar gyereket vagy tanárt ki és hogy fogja megvédeni az áldatlan állapotoktól, amig a roma kisebbség végre a távoli jövőben egyszer felzárkózik a többségi társadalomhoz.

És most miért kell ezekkel előjönni, amikor a pedagógusbérekről

tüntetünk ?

Nekem ezt ne mondja senki, hogy homofób rasszizmusban kénytelenek élni a gyerekek az iskolában, ami a Zorbán kormánynak köszönhető.

2022. nov. 11. 13:48
 37/43 anonim ***** válasza:
0%

"És most miért kell ezekkel előjönni, amikor a pedagógusbérekről tüntetünk ?"

Nem ezekről megy a tüntetés. Ha idáig sem jutottál el hónapok leforgása után, akkor mire fel válaszolják a többi kérdésedre? Mégis milyen eredményekben reménykedhetnék a megértéseddel kapcsolatban, ha magukkal a tüntetések tartalmával sem vagy tisztában?

2022. nov. 11. 13:51
 38/43 anonim ***** válasza:
Az ilyen romaellenességet kiabáló Cseh Katkákat szívesen odaköltöztetném egy elcigányosodott településre.Éljenek ott fél évet, ha túlélik, mehetnek panaszkodni az EU-hoz.
2022. nov. 11. 13:51
 39/43 A kérdező kommentje:
37, Cseh Katalin posztjától és az EP-s gyűlésről szól a topik, akkor beszéljünk már arról.
2022. nov. 11. 13:53
 40/43 anonim ***** válasza:
0%

"22, szerintem Cseh égeti magát és minket ezzel az egészzel sokadjára is."

Szerintem meg te égeted magad ezzel az esztelen hisztivel, amit itt rendezel.

Komolyan, már nekem kínos olvasnom azt a sok sületlenséget amit itt összehordasz.

2022. nov. 11. 15:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!