Bevándorlók nélkül a nyugat európai országok népessége is csökkenne évről évre, úgy mint pl. Magyarországé vagy Romániáé?
Fun fact: már egyetlen NATO vagy EU tagország születési száma sem éri el a populáció fenntartásához szükséges szintet. Mi több, egy-két kivételtől eltekintve csak Afrikában, a Közel-Keleten és Közép-Ázsiában vannak még olyan országok, ahol nincs természetes népességcsökkenés. Néhány évtized múlva úgy fogunk nevetni azokon, akik a bolygó túlnépesedésétől féltek, mint azoktól, akik a 19. században attól tartottak, hogy nyakig fogunk gázolni a lósz*rban a városokban.
(És megjegyzem, a személyes véleményem szerint a fenti tények alapjaiban határozzák meg a 21. század geopolitikáját, szóval érdemes gondolkozni rajta, hogy milyen következményei lesznek.)
11
Azért mert a fehér populáció lélekszáma csökken, ez még önmagában nem oldja meg a túlnépesedés problémáját.
Afrika: növekedés
India: növekedés
Arab országok: növekedés
13
Ehhez képest a népességnövekedés ezekre az országokra összpontosul a jövőben: Egyiptomban, Etiópiában, a Fülöp-szigeteken, Indiában, a Kongói Demokratikus Köztársaságban, Nigériában, Pakisztánban és Tanzániában.
14 attól hogy mégegyszer leírod még nem lesz igaz :D
Itt az ENSZ becslése Kína és India népességének alakulásáról: [link]
Szerintük is tetőznek a 21. században, és a 2021-es adataik alapján pusztán a születtésszám alapján már most csökkenne India népessége:
És ahogy láthatod Pakisztán is egyértelműen ezen az úton van, egy évtized múlva már valószínűleg ott sem éri el a fenntartási szintet a születésszám.
Egyedül Afrika produkál még igazán népességrobbanás-szerű számokat, hiszen ott vannak a legelmaradottabb országok, de a csökkenő tendencia már ott is megkezdődött.
15
Nem fejből firkáltam ide amit leírtam, hanem utána olvastam. És nem véletlen a prognózis, hogy 2050-re sem csökken számottevően a születésszám.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!