Ukrán-magyar kettős állampolgárként amerikai menekültjog igénylés?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Adott a szituáció hogy kettős állampolgársággal rendelkezem. Ukrajnában születtem de az egyetemet magyarországon végeztem el. Itt is élek életvitelszerűen 2013 óta. Olvastam hogy Amerika menekültjogot add az ukránoknak. Hogyan tudom ezt megigényelni és vannak-e valamilyen feltételek? Illetve a menedékjoggal milyen jogaim vannak az usaban? Vállalhatok-e munkát stb?
2022. okt. 31. 10:39
11/12 anonim válasza:
Kárpátaljai vagyok, de már rég itt élek, dolgozok és adózok. Tudom mi megy ott. Szomorú látni, hogy valaki akkor magyar, ha abból van haszna, akkor meg ukrán, ha az kifizetődő. Itt jártál egyetemre, itt élsz életvitelszerűen és most azt a lehetőséget aknáznád ki, ami azoknak van, akiknek valóban szétlőtték a házát. És nem érted mi ezzel a gond? Az nem elég, hogy itt úgy járhattunk iskolába, mint azok, akinek a szülei itt dolgoznak, itt fizetnek adót, nem elég, hogy ugyanazokat a jogokat és lehetőségeket megkapjuk, mint mindenki más, aki ide született, csak mert a nagyapám, akit nem is ismertem itt született. Teljesen legális és tisztességes módon munkát vállalhatsz Európában, boldogulhatsz a saját erődből. De ez nem jó, mert inkább lennél ukrán, aki menekült státuszt kaphat. Ezek a céljaid és az én magatartásom az undorító? Döntsd el, hogy hová tartozol és élj aszerint!
12/12 A kérdező kommentje:
Még egyszer mondom csak érdeklődtem a kérdésemmel szerintem ezzel nem követtem el bűncselekményt. Másodszor meg semmi sem lesz belőle csak hogy megnyugtassalak.
2023. jan. 15. 09:31
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!