Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ukrán-magyar kettős állampolgá...

Ukrán-magyar kettős állampolgárként amerikai menekültjog igénylés?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Adott a szituáció hogy kettős állampolgársággal rendelkezem. Ukrajnában születtem de az egyetemet magyarországon végeztem el. Itt is élek életvitelszerűen 2013 óta. Olvastam hogy Amerika menekültjogot add az ukránoknak. Hogyan tudom ezt megigényelni és vannak-e valamilyen feltételek? Illetve a menedékjoggal milyen jogaim vannak az usaban? Vállalhatok-e munkát stb?

2022. okt. 31. 10:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Ha magyar állampolgárságod is van, és itt nincs háború, akkor nem valószínű, hogy kapsz, mert nem vagy háborús menekült.

Nyilván elsősorban annak adnak, aki onnan menekült most.

2022. okt. 31. 10:41
 2/12 anonim ***** válasza:
Az ügyeskedőket várhatóan kiszűrik, és te ugye az vagy, ha itt élsz,és ukrán menekültnek akarod kiadni magad.
2022. okt. 31. 10:43
 3/12 anonim ***** válasza:
Komolyan utana neznek a dolgoknak. Ha csusztatsz vegleg kitiltanak az USA-bol. Canadat probald, konnyebb a bevsndorlas, s munkat is konnyu talalni. 10 eve elsz nalunk, bantott valaki? Csak kivancsi vagyok.
2022. nov. 1. 08:46
 4/12 MDaniel98 ***** válasza:
Nem hiszem, hogy te beleszámítanál ebbe.
2022. nov. 1. 09:37
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Valahogy sejtettem hogy azért nem olyan egyszerű ez, meg hát csak 18 hónapra adnak menedéket.

A 3# vàlaszoló kérdésére válaszolva szerencsére nem ilyen indíttatásból szeretnék elmenni innen. Inkább az a probléma hogy nem lehet egyről a kettőre jutni sajnos.

2022. nov. 1. 21:27
 6/12 anonim válasza:
Amerika nem segíti a menekülteket. Canada-ban lehet szerencséd lesz és az egy új élet kezdete. Bár ha magyarul kérdezel magyaroktól akkor ne lepődj meg az olyan válaszokon,mint a második hozzászóló. Azt hiszik ha elénekled a himnuszt,lesz kenyér az asztalon. Idióta nemzet,a Föld szégyene.
2022. nov. 3. 23:56
 7/12 anonim ***** válasza:
Jah, már nem hoz hasznot egyik állampolgárság sem, új gazdatest kell. Ilyenek vagytok. Aztán majd nem értitek, hogy mi ez a generációkon átívelő utálat.
2023. jan. 13. 18:37
 8/12 A kérdező kommentje:
Te sem vagy normális ember, menj inkább idd meg a jó éjt kakaódat és térj nyugovóra. Hátha holnapra kigyógyulsz az elmebajból ;)
2023. jan. 13. 20:12
 9/12 anonim ***** válasza:
Élősködni oda sem kellesz, de már Európát leszívtátok, igaza van a 7- nek, láttunk már belőletek eleget.
2023. jan. 13. 20:25
 10/12 A kérdező kommentje:

Leszívták Európát? Mert szerinted jó kedvükből hagyták el a lerombolt otthonaikat azok akik elmenekültek Ukrajnából? Megnéztem volna mi lenne ha egy bomba csapódik a házadba. Ott maradnál megdögleni vagy inkább szednéd amid van és próbálnál túlélni?!

Másodszor az ukrán vendégmunkások az alapjai nagyon sok magyarországi cégnek vagy akár németnek, csehnek. Mert az ottani embereknek nem élet az a gyári meló és valakinek meg kell csinálnia...Ezáltal a GDP növekedésben és kiveszik a részüket számtalan európai helyen.

A hozzászólásodból kiindulva látszik, hogy neked senkid sincsen vagy gyerekkorodban folytan szekáltak, mert itt próbálod kiélni magad mások ártatlan kérdésén.

Továbbá azt is megmerem kockáztatni hogy nyomorult életed lehet és a gyakori kérdéseken próbálsz mást is eltántorítani a céljaitól.

Egyszerűen undorítónak tartom ezt a fajta magatartást és igazán büszke lehetsz magadra.

2023. jan. 14. 22:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!