Az igaz, hogy az USÁ-ban, az egyetemi felvételnél előnyben részesülsz, ha a bőröd színe fekete?
Nem tudom.
De ha így van, annak egy célja lehet: a leszakadt rétegek továbbtanulásának, azaz felkapaszkodásának támogatása.
Lássuk be, a feketék egy jelentős része csóró és tanulatlan. Ezáltal kiszolgáltatottabbak és magasabb a bűnözés esélye is a körükben.
ha valaki magasabban kvalifikált, annak jobb esélyei vannak a munkaerőpiacon, következésképpen jobban me tud élni, rendezettebb környezetet tud létrehozni maga körül.
Azaz ha támogatod a feketéket a továbbtanulásban, akkor azt segíted, hogy a problémás réteg mérete csökkenjen.
Fair? Nem, nem az. Így elsőre még az alkotmányukkal is szemben megy, bár ez tők biztosan jobban tudják.
De társadalmilag hasznos, hisz a társadalmi olló csukódását segíti elő.
5, true dat. Nem ismerem a részleteket, szóval nemtom.
De én adnám, hogy szociális alapon menjenek a kedvezmények. De a világ valahogy nem erre halad, lásd kicsiny hazánkat..
"Nem tudom.
De ha így van, annak egy célja lehet: a leszakadt rétegek továbbtanulásának, azaz felkapaszkodásának támogatása."
Vagy pedig anti-rasszista lobbi, tehát többletjogok a feketéknek a fehérek kárára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!