Ha a nyugatot érné atomtámadás, de nem közvetlen Amszterdamot & Luxembourgot, akkor ugye nem kapcsolnák le a szervereket?
#7 ". A tudományos oldal fizikusai is elmagyarázták, hogy nem olyan vészes egy atomháború. Simán élnénk tovább https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany..
Tudományos oldalról beszélsz és belinkelsz hozzá egy gyakoris oldalt?
Legalább akkor már vennéd a fáradtságot és valóban egy tudományos magyarázatot tennél be!
Én meg ugyanígy a gyakorin magyarázom neked, hogy az atomháborúval neked véged. 1:1 Én sem vagyok kevésbé tudományos, meg fizikus, mint valaki más aki ezt állítja magáról itt a gyakorin.
Kérlek, ne linkelj be facebook-os vagy tik tokos, twitteres "tudományos" magyarázatot se, ugyanaz!
Tanultam kicsinykét radiokémiát, foglalkoztam a témával eleget. Annyit kérek csak azt gondold át mi lett a következménye Csernobilnak és Fukisimának, miközben egyikben sem történt atomrobbanás! Na, ha ez sikerült, akkor a Csernobilban a szimpla grafit tűz és vízgőz miatti nyomásnövekedés okozta robbanás által elszennyezett területeket, a Fukusimában (ami kb. a csernobilinak 20%-os szennyezésével járt) pontosan behatárolhatóan több tíz km-es terület elszennyeződését okozta, azt emeld egy nagyságrenddel az atomrobbanás miatt, majd szorozd meg a bombák számával és azzal hogy a szél bizony viszi azt mindenfelé utána és talán rájössz, hogy olyan, hogy korlátozott vagy kis atomháború az nem létezik.
"Tanultam kicsinykét radiokémiát, foglalkoztam a témával eleget"
Épp csak addig nem sikerült eljutnod a radiokémiai tanulmányaid során, hogy teljes más mennyiségű és minőségű sugárzó anyag keletkezik egy nukleáris fegyver felrobbantásakor, és atomerőmű-baleset esetén.
Magyarul a radiokémiai tanulmányaid nagyjából annyit takarhatnak, hogy elolvastál néhány wiki oldalt meg index cikket.
De sebaj, a tudás hiánya pótolható, javaslom, hogy folytasd ilyen irányba a tanulmányaidat.
Túlélhető egy atombomba?
A robbanás az epicentrumában és az annak környezetében lévőket azonnal megöli.
A hőhatás következtében minden, a robbanás közvetlen közelében lévő élő és élettelen hamuvá válik. Egy nagyjából 4 km sugarú körön belüli az emberek harmadfokú égési sérüléseket szenvednek és megvakulnak. Nagy területek borulnak lángba, és még a földalatti menedékhelyeken lévőknek is csekély az esélye a túlélésre az oxigénhiány és/vagy a szén-monoxid-mérgezés miatt.
A robbanás által keltett lökéshullám tüdő- és hallássérüléseket, belső vérzést okoz.
A lökéshullám romba dönti az épületeket, a hidakat, a felüljárókat, magával sodor minden útjába kerülő tárgyat és élőlényt, óriási pusztítást okozva.
Míg Hiroshima és Nagasaki esetében az azonnali neutron- és gamma-sugárzás is ezrek halálával járt,
a mai nukleáris fegyverek robbanásából származó sugárzás csak azon a területen vezet halálhoz, ahol a hő és a robbanás mindent elpusztított.
Ami a nukleáris fegyverek hosszú távú hatásait illeti, arra a Hirosimára és Nagaszakira ledobott atombombák következményeit vizsgáló, a japán és az amerikai kormány által támogatott, a sugárzás hatásait kutató alapítvány (Radiation Effects Research Foundation - RERF) elemzéséből lehet következtetni. Ez a szervezet gyűjt adatokat nagyjából 100 ezer túlélőtől, 77 ezer leszármazottól és kontrollként 20 ezer olyan embertől, akik nem voltak kitéve a sugárzásnak.
Az összegzések szerint bár a rákos megbetegedések aránya valóban magasabb a robbanást túlélők között, összehasonlítva azokkal, akik nem voltak a két városban a támadások idején, a kockázat emelkedése erősen függött attól, hogy ki hol tartózkodott a robbanás idején. Emellett a nők és a gyerekek körében magasabb volt a rák előfordulása, és jellemzően rövidebb kort is éltek meg, mint a férfiak és az idősebbek.
Az amerikai kormány Belbiztonsági Minisztériuma egyébként azt tanácsolja, hogy aki csak teheti – tehát nem hal meg azonnal –, az egy atomtámadás esetén haladéktalanul menjen egy pincébe vagy legalább egy épületbe, és maradjon ott legalább 24 óráig, hogy elkerülje a radioaktív csapadékot. A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (ICRC) szerint azonban
kívülről jó ideig szinte lehetetlen lenni segíteni a túlélőknek. A robbanás következtében ugyanis megsemmisülnének az utak, a vasúti sínek, a kórházak, életüket vesztenék vagy megsérülnének a tűzoltók, az orvosok, az ápolók, és kevés lehetőség lenne élelmiszer vagy gyógyszer bejuttatására vagy a túlélők kimenekítésére a veszélyzónából a detonációt követő magas sugárzási szint miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!