Melyik oldal a gonosz globálisan? Jobboldal vagy baloldal?
A gonosz?
Jézusom, ha eddig jutsz gondolkodásban, akkor te ne politizálj. Nézd inkább a Gyűrűk Urát vagy a Star Warst, azok elég jó cuccok és ott van gonosz meg jó. (mármint kivéve a SW új triológiát, ott elég sok a szürke, de na).
A politikában nincs olyan, hogy "gonosz".
2-es!
Néhány évtizede talán helytálló lenne az állításod, de a mai világban már nem.
Beteg dolog fekete-fehérben látni a világot.
Pláne egy olyan országban
"...hol a nemes nemtelen,
lábasodnak nincsen lába
és a szemes szemtelen"
(Bencze Imre)
Ebben a formában a világon semmi értelme a kérdésnek.
Ki volt a gonosz, aki 8 órás munkanapért meg ingyenes oktatásért küzdött vagy aki hagyományokat ápol? Az a jó, aki gyerekeket lő a Dunába vagy aki Salgótarjánban rendel el sortüzet?
Nem mondom, hogy van jó és gonosz, de én nem bal-jobb alapon osztanám fel a politikát. Én inkább egyik oldalra helyezem az összes autokrata és diktatórikus politikai irányt, beleértve a kommunistákat, fasisztákat, altrightot, újbalosokat, sötétzöldeket, a másik oldalon pedig a mérsékelt politikai erők vannak, balközép, jobbközép, liberálisok, konzervatívok, centristák, stb. stb.
Magyarországon klasszikus példa előbbire a Fidesz, amely önmagában kommunista éa fasiszta ideológiát is hirdet egyszerre.
"Néhány évtizede talán helytálló lenne az állításod, de a mai világban már nem."
Na mesélj! Jól sejtem, hogy szerinted a gonosz a baloldali ajtó mögött lakik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!