Most ha az Unió bevallaná, hogy hibázott és oldaná a szankciókat az oroszokkal szemben akkor újra lehetne olcsóbb a gáz, áram mint eddig vagy ez a brutális drágulás független ettől az idétlen eu/ukrán/orosz konfliktustól?
Eddig mindenki számára elérhető és megfizethető volt az áram és gáz de most egyik hónapról a másikra nem 10-20 százalékot drágulnak hanem akár 10-szeresére az felfoghatatlan.
Az, hogy brutális árért spórolnunk kell meg levinni a fűtést erre nincsenek szavak, de hol van még ennek a vége? luxus lesz sok lakásban az áram karácsonykor???
Többé éves folyamatnak kellene lennie, hogy függetlenedünk az oroszoktól és szép lassan alternatívákat teremtünk ha lehetséges. Az, hogy hónapok óta megy a rettegés, hogy úristen mi lesz HA ekkor meg akkor, ez felfoghatatlan.
Szóval a kérdés, most ez az egész drágulás és ezzel együtt családok milliói tönkretétele kinek a felelőssége?
(és nem a putyin imádókat kérdezem, akik a képére recskáznak nap mint nap mert az olyan hazafias, hanem a pártatlan emberek érdekelnek akik ugyanúgy letojják az oroszokat és az ukránokat egyaránt, csak olcsó számlákat szeretnék)
Nem olvastad el amit írtam vagy nem értetted meg. A megújuló erőforrásokat támogatná mindenki, ha reális alternatíva lenne. De nem az. Ez nem úgy működik, hogy lecsavarod az orosz gázt és felcsavarod a zöld energiát... ehhez évek kellenek, gondos tervezés és kivitelezés.
Ez szerinted megvalósult? mikor teliszart gatyával retteg mindenki, hogy mikor kapcsolja le az orosz a gázt? meg annyira zöldek lettünk, hogy a franciák bekapcsolnak minden atomerőművet? annyira van alternatíva, hogy a németek a szénerőműveket erőltetik? talán neked kellene kinyitnod a szemed de minimum gondolkodni, mielőtt megszólalsz és talán nem néznek hülyének.
Németországban élek ezért van rálátásom, nem feltétlen volt elhibázott amit csináltak 2015-ben. Maga a kivitelezés persze röhej volt, hogy akár terroristák is jöhetnek ellenőrzés nélkül de maga a cél, hogy olcsó munkaerővel töltsék fel az országot sikeres volt. Minden szír menekült munkatársam jól beszéli a német nyelvet és dolgoznak. Persze ha végigsétálsz valamelyik nagyváros utcáján és látod a csoportokba mászkáló pakikat pl. akkor érezhető, hogy majd lesz ebből baj, de rövidtávon működött amit akartak.
20 év múlva meg majd valami szigeten nyaralnak és majd mondják, hogy ők csak jót akartak... ha jön az arab-nyugat ellentét nem lesz kit felelősségre vonni
Én nagyívbe letojom azt az elmebeteget, de ha minimálisan a helyébe képzeljük magunkat... én már rég elzártam volna a gázt. De nyilván kivárnak majd télre, mikor a legnagyobbat rúghat az EU-ba és az emberekbe a folyamatos szankciók miatt.
Sose voltam az a tüntetős fajta, de most gondolkodás nélkül kimennék ha lenne tüntetés. De itt Németországban addig nem kapnak észhez az emberek amíg nem látják saját szemükkel az áram/gázszámlát.
Prágában a minap majd 70 ezren tüntettek az elhibázott zöld politika miatt, így kellene mindenhol!
21) Úgy tűnik, te az egész problémát nem érted meg. Az árdrágulási hullám nem a szankciókkal kezdődött. Ez csak egy parányi része a történetnek. Engedd el ezt a vesszőparipát. A benzinárstoppot mikor vezették be? Jóval a háború előtt...
Nem kell ennyire megsértődnöd, csak mert valaki megcáfolt. Ami a hülyének nézést illeti, legalább ne írnál ekkora baromságot, hogy a megújuló energiaforrások kiaknázása ne lenne reális. Remek adottságaink vannak a geotermikus energia kiaknázására. De nem történnek lépések ez ügyben, pedig vannak lakások, amelyek már teljesen ggeotermikus fűtésűek. És amikor te a szankciók miatt szidod a magas árakat, én jóízűen gondolok rád, gázszámla nélkül...
Valós, rendszerszintű változások kellenek, nem alibi vesszőparipák. A nagyvállalatok profitéhségéről nem is beszélve. Sehol nem volt itt semmiféle háború még, amikor az ingatlanárak már brutális növekedésnek indultak. Hol él az ilyen, aki szerint ez most március óta kezdődött?
22) Nem azt írtam, hogy az üzemanyagár növekedése nincs hatással semmire. Éppen ellenkezőleg, árplafonokra azért is van szükség a stratégiailag fontos területeken, mert így azok magas árai nem tudnak begyűrűzni az összes többi iparágba. Sok EU-s vezető vak, de nem azok, akiket te annak gondolsz. Azok már annál inkább, akik a hasonlóan vak szavazóikkal akarják a valós változásokat elmismásolni.
#23 "Németországban élek ezért van rálátásom, nem feltétlen volt elhibázott amit csináltak 2015-ben. Maga a kivitelezés persze röhej volt, hogy akár terroristák is jöhetnek ellenőrzés nélkül de maga a cél, hogy olcsó munkaerővel töltsék fel az országot sikeres volt. "
Nem, nem volt sikeres.
A 2015-ös és azt követő illegális migránsözön többsége meg sem próbált azóta munkát keresni magának.
"2017 tavaszán a menekültstátuszban részesítettek foglalkoztatási rátája csupán 18% volt, miközben a munkanélküliség körükben meghaladta az 50%-ot."
"Pizza King palesztin alapítója: Kritikán aluli minőségű emberek jöttek be az országba
Melhem Saad fogtechnikusként végzett, de a vendéglátás és a közösség vonzotta – nem véletlen, hogy szenvedélyes véleménye van közös ügyeinkről, a migrációs katasztrófa történelmi hibájáról – amely során „kritikán aluli minőségű”, foglalkoztathatatlan emberek jöttek az országba. Az arab üzletember – a hazai palesztin közösség tagja – úgy véli, Németország hamarosan Párizs vagy Malmö közel-keleti gettóbazárjaihoz fog hasonlítani.
„Akik az elmúlt években jöttek – az katasztrófa. Kritikán aluli minőségű emberek jöttek be az országba, akikkel nem lehet semmit kezdeni. Egy fejfájás, egy igazi probléma ez munkáltatóként. Idejön, elkezd dolgozni, de egy hét múlva már ő akar a cégtulajdonos lenni. Különben be sem jön többet dolgozni. Vagy kábítószerezni kezd, bűnözésbe, erőszakbűncselekményekbe keveredik. Számos kényes helyzetünk volt. Jött olyan ember a céghez, akit ajánlottak nekünk, mondták, hogy itt él Magyarországon, rendes ember, segítsünk neki munkával, mert hiszen én is külföldi, arab származású magyar cégtulajdonos vagyok. Voltak sokszor ilyen alapítványok is, akik ezt szorgalmazták, adtunk is lehetőségeket. A tapasztalatunk azonban kritikán aluli” – árulta el a Makronómnak adott interjúban. "
27
Csak azt nem említetted, hogy az ársapka elrendelésekor a környező országokban mindössze 100-150 forinttal volt drágább az üzemanyag 480 forintnál.
Múlt hó 30-án tankoltam, akkor ársapka nélkül 687,90 forintot fizettem volna.
Azt sem említetted, hogy a 2021. november 1-től bevezetett ársapka, a világpiaci árak várhatóan folyamatos emelkedése miatt vált szükségessé, amit a fejlődő harmadik világ 3 milliárd(!) újonnan belépő fogyasztója okoz!
Elhallgattad azt is, hogy amikor bevezettük, a horvátoknál már be volt vezetve az ársapka.
Szóval az akkori környező országok 514-550 forintos üzemanyagáraihoz képest, ma 687 forintért tankolhatnál, és még nem emelkedett a belépő új 3 milliárd fogyasztó száma. Vagyis ez az emelkedés valóban a háború miatt bevezetett szankció következménye.
Továbbra sem tudsz értelmezni egyszerű mondatokat. Sokadszorra írom le, próbáld meg lassan olvasni; JELENLEG nincs alternatíva az orosz gázra
Ahhoz, hogy függetlenedjünk az orosz gáztól, hosszú évekre és tervezésre lenne szükség nem mellesleg iszonyatos eurómilliárdokra de az unió szimplán kihagyta ezt a lépést. Az unió egyik kézzel pofozza az oroszokat a másik kezét meg nyújtja az orosz gázért, aztán megy a pánik, hogy vajon elzárják-e a gázcsapot.
Jössz az ingatlanárakkal meg a benzinárral. Kevered a szezont a fazonnal. A kérdés konkrétan arra irányul, hogy kinek a hibája az, hogy most az unió többszörös áron szerzi be a gázt és az áramot, indítja be az erőműveket és pánikol mint egy idióta. Az, hogy tízszeres áramszámlát fogunk fizetni hol volt megjósolva tavaly vagy tavaly előtt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!