Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A briteknek miért éri meg...

A briteknek miért éri meg indiaiakkal teleengedni az országot?

Figyelt kérdés

Most olvastam, hogy az Indiából angliai egyetemre jelentkezők elfogadása a Brexit után 98%-ra nőtt, előtte elég nehezen engedélyezték ezt.

A kelet-európaiak helyett tényleg megéri a briteknek, hogy az indiaiak meg pakisztániak elöntik az országot?

Vagy hogy âll most az UK a bevándorlókkal Európán kívül?

2022. aug. 26. 13:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
68%

"Ugyan India gyarmatuk volt, de tényleg érdekes, hogy egy barna indiait miért éreznek közelebb magukhoz,mint egy fehér kelet-európait."

Például azért mert egy barna indiai sokkal jobban beszél angolul mint egy fehér proli magyar.

2022. aug. 26. 16:39
 12/18 anonim ***** válasza:
96%

Akármennyire is meglepő de az indiai (azon belül is elsősorban a hindu és szikh vallású) bevándorlók az egyik legsikeresebbek és legjobban integráltak az UK-ban.

"A study by the Joseph Rowntree Foundation in 2007 found that British Indians have among the lowest poverty rates among different ethnic groups in Britain, second only to white British."

"According to official UK Government figures from 2018, British Indians had the highest employment rate of all ethnic minorities at 76%; the overall employment rate in the UK is 75%, with the employment rate for White British people also standing at 76%"

"The National Equality Panel report in 2012 found that British Indian households are second wealthiest among major British ethnic groups. Their total median wealth is about £204,000 coming close second to white British"

"Among the working-age population, with pensions thus excluded, British Indians have the highest median total wealth at £178,980"

"According to official figures, British Indians have the highest average pay levels in the UK among all ethnic groups"

"UK Government figures also demonstrate that British Indians have the highest proportion of workers in professional and managerial occupations, out of all ethnic groups in the UK"

Forrás: [link]

"the British Hindus had the highest rate of economic activity in 2011 and a median net wealth of £206,000 in 2006 (compared to median net wealth of £223,000 for British Christians). Hindu men are more likely than the general population to be entrepreneurs, and both Hindu men and women are more likely than the general population to have higher education. Over a 20-year period, British Hindus also had the third-lowest poverty level (after British Christian and British Jews), and the second-lowest rates of arrest, trial or imprisonment at 0.5% (after British Jews' 0.3%). Hindus constitute less than 0.5% of the total Prison population in Britain (compared to 48% for Christians and 15% for Muslims)"

[link]

A legkevésbé integráltak a pakisztániak, de persze közülük is vannak kivételek.

2022. aug. 26. 16:42
 13/18 anonim ***** válasza:
93%

Azért, mert az Indiaiak, legalábbis azok akik Nagy-britanniába be kívánnak vándorolni többnyire nem a legalja népség, vagyis igyekeznek integrálódni.

Pl Informatikában nagyon is jók. A Briteknek meg kell az ilyen emberek.

A másik pedig, hogy egy Nagy-britanniába bevándorló Indiai hajlandó elfogadni egy rosszabbul fizető állást, még akkor is, ha annál többre képes, azért, mert Indiához képest neki az Kánaán, sokkal inkább mint egy Kelet-Europainak.

2022. aug. 26. 21:53
 14/18 MDaniel98 ***** válasza:
91%
Olcsó és megbízható munkaerő, aki ráadásul beszéli is a nyelvet nagy részben.
2022. aug. 30. 08:10
 15/18 anonim ***** válasza:
94%

Indiaiak nagyon kedvesek, udvariasak, békések, alázatosak, hálásak, jól dolgoznak, jól képzettek, viszonylag jól beszélnek angolul, és az angolok többszáz éve már kiismerték őket.

Kelet-európaiak (általában) bunkók, mindent kikérnek maguknak, kötözködők, irigyek, nyersek, hencegők, semmi sem elég (jó) nekik és agresszívak.

Csak az kérdez ilyeneket aki annyit tud az indiaiakról hogy barna a bőrük. Még kelet-európaiként is szívesebben alkalmaznék indiaiakat.

2022. szept. 16. 14:10
 16/18 anonim ***** válasza:
54%

A legjobb csicskák.Ahogy a felette is írta.

A mosdatlan angol nem fog beallni dolgozni egy üzletbe.

Télleg valaki tudja hogy miért nem fürdenek az angolok??

2022. szept. 17. 07:37
 17/18 anonim ***** válasza:
90%

16: pont erről a "kelet-európai" hozzáállásról beszéltem, hogy aki becsületesen dolgozik és hálás, hogy alkalmazzák, az már "csicska". Ebben benne van minden amit leírtam, a munkáltató iránti irigység is (mert neki éppen jobban megy), meg hogy kb szégyen "megalázkodni", stb.

Amúgy megértem mert én is ezt éreztem eleinte és ilyen tévesen értelmeztem az indiaiak hozzáállását. Ez a "sötét szemüveg" a kultúránkból és a múltunkból eredhet.

De aztán nagyon sok helyen jártam külföldön, sok kultúrával megismerkedtem, sok országban éltem az elmúlt 3 évtizedben, Indiában is sokszor voltam és folyamatosan indiaiakkal dolgoztam és máig dolgozok együtt és jobban megértettem miért ilyenek.

Ők egyáltalán nem egy "felsőbbrendű fehér gyarmatosító erős nagyúrnak" hódolnak be. Pont hogy inkább egy eltévedt gyereknek látják őket akik még csak ott tartanak hogy ilyesmik kellenek nekik hogy valakiknek érezzék magukat.

Az alázat/hála/jókedv stb a hindu kultúrából/neveltetésből ered, ők az Életet (Istent) szolgálják, egy angol főnök pedig annak egy ideiglenes, valamilyen szinten lévő megjelenési formája.

És a jutalmat is megkapják érte az "Élettől/Istentől", mert emiatt a hozzáállásuk miatt sokkal többet érnek el mint a mi "nem vagyunk csicskák" hozzáállásunkkal.

2022. szept. 17. 09:12
 18/18 anonim ***** válasza:
75%

16: ja még a "miért nem fürdenek az angolok" kérdést kihagytam. Azt most hagyjuk is hogy már a kérdésnek is irigység szaga van, hogy találjunk már valami fogást rajtuk amivel lehúzhatjuk őket a "magas lóról" és legalább valamiben jobbnak érezhessük magunkat. (miért is kell bárkinek a másik alatt/felett lennie? Ez is csak a sötét szemüveg).

Régen én is hallottam erről, és 2 év londoni élet után annyit derítettem ki, hogy a franciák (a nagy ellenfelek) kezdték ezt a pletykát aminek annyi alapja volt, hogy Angliában nagyon régi házak vannak/voltak (300+ évesek) és akkoriban még nem voltak fürdőszobák/wck. A régi építésű házakban látszik is hogy utólag tették be a fürdőszobát valamely szobából való leválasztásként és nagyon aprók. (cserébe gyakoriak az "en suite"-ek, kb minden hálószobának van saját privát zuhanyzó/wcje). Párizs legtöbb házát az 1800-as években építették, amikor már divat volt rendes fürdőszobát csinálni.

Természetesen már rég nincs semmi alapja ennek, és a magyarokról is ugyanúgy el lehetett mondani akkoriban hogy vájlingban max könyékig mosakodtak, főleg falun, még tovább is mint az angolok.

szóval alapja sincs, és ha igaz lenne akkor se számít semmit mert nem leszel attól "jobb" náluk.

2022. szept. 17. 09:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!