Ha Franciaországban ki lehet toloncolni a cigányokat, akkor nálunk miért nem?
"a kérdés nem francia, hanem összeurópai probléma, melyet uniós szinten kell kezelni."
15:28 belekötni a válaszba
Szerintem Ti nem akarjátok megérteni. Nem "állampolgárokat" toloncolnak ki, hanem a cigányokat.
Én válaszoljak??:D
Mivel arra a legvérmesebb náci is felkapná a fejét, így nem írom le, de értem a kérdést, nekünk nicnsen hova, ez nyilvánvaló.
A probléma az, hogy itthon még meg sem lehet különböztetni, hogy cigány-e az illető vagy nem, míg Franciaországban a nem cigány bolgárok (elég kevés van belőlük) maradhatnak.
Nos igen, itt valahogy megáll a tudomány a libsi szónokonál.
Remélem majd godnolsz azért erre a cikkre amikor legközelebb egy "cigánybűnözős" hozzászólást akarsz oltani...
akkor nem értem mi a problémád.
"Ha Franciaországban ki lehet toloncolni a cigányokat, akkor nálunk miért nem?"
"nekünk nicnsen hova"
meg is válaszoltad. sajnos nincsen őket sehova se küldeni. cigány kultúra pedig komoly tényező Mo.-n.
Hidd el, támadják elegen Sarkozyt emiatt országon belülről és kívülről is egyaránt. Pont azért nagy a balhé, mert habár ő arra hivatkozik, hogy bizonyos állampolgárokat kértek meg arra, hogy menjenek haza, és ehhez ők anyagi segítséget adtak (lásd: magyarázom a bizonyítványom); közben tett olyan kijelentéseket, hogy azokat a cigányokat kell kitoloncolni - és ez utóbbi emberjogi törvényekbe ütközik, szabad mozgásról szóló EU-s jogszabályokba ütközik, etikátlan, stb... szóval mi is megtehetnénk, csak mi esetünkben is elég nagy felbojdulás lenne...
Az megint más kérdés, hogy bolgár állampolgárságú cigányokat Franciaországból Bulgáriába kiutasítani könnyebb, mint magyar állampolgár cigányokat Magyarországról (a saját hazájából) máshova kiutasítani...
És a tudomány jelenlegi állása szerint őshazájuk inkább Pakisztán, mint India területére tehető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!