Miért nem volt török-görög lakosságcsere Cipruson?
Figyelt kérdés
Miután Törökország elveszítette, lehetett volna, és későbbi konfliktusokat kerültek volna el.2022. júl. 26. 12:03
1/5 anonim válasza:
Mert nehéz lebonyolítani, az érintett lakók sem biztos hogy akarják, igazságosan kb. lehetetlen elvégezni, befolyás vesztést okoz mindkét félnek és ugyanúgy lehet konfliktusforrás egy rosszul sikerült lakosságcsere, mint a nemzeti kisebbségek.
2/5 A kérdező kommentje:
Ahhoz képest az anatoliai gorogseget kicserélték Görögországi torokokre
2022. júl. 26. 12:27
3/5 anonim válasza:
"Ahhoz képest az anatoliai gorogseget kicserélték Görögországi torokokre"
És? Ez most mit bizonyít vagy mit nem? Eltelt fél évszázad az akkori lakosságcsere és a ciprusi konfliktus között. Ráadásul az anatóliai lakosságcserét is még háborúskodás előzte meg az első világháború után.
Lehet, hogy pont az volt a rossz példa, ami után egyik fél politikusai sem akartak ezzel szenvedni.
4/5 anonim válasza:
Ciprus brit koronagyarmat volt 1925-1960-ig.
Aztán függetlenek lettek és marták is egymást, de az igazi gond abból lett, hogy a görög nacionalisták és az idióta katonák elhatározták, hogy ha a fene fenét eszik is Görögországhoz csatolják a területet.
Ekkor jöttek e törökök, mondván "lóf.szt".
Azóta többé kevésbé itt tartanak.
5/5 anonim válasza:
Nemrég voltam Cipruson a görög oldalon, és betévedtem egy nagyvárosban egy iszonyúan lepukkant negyedbe, ahol lakatlan,szétrabolt, kitört ablakú házak voltak tucatszámra, köztük egykori szállodák is. Amikor megkérdeztem mi ez a rebellió két utcával a csillivilli tengerparttól, azt mondták, hogy a polgárháborúban elüldözött törököké a sok elhagyatott ingatlan, a mai napig nincs rendezve az ügyük. Szerintem megvolt az a lakosságcsere még a harcok idején, és volt egy kis erőszakos ráhatás is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!