Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Oroszország most pontosan...

Oroszország most pontosan mire készül Ukrajnában?

Figyelt kérdés

Július elejére, a még májusban elindított orosz offenzívának köszönhetően, az oroszok sikeresen elfoglalták Luhanszk megye teljes területét. Rövidesen utána a teljes frontvonalon leálltak az offenzív orosz hadmozdulatok és sokat lehetett olvasni arról is, hogy az oroszok elkezdték a háborúban résztvevő egységeket rotálni és sokat hazaküldtek pihenni. A kisebb összecsapásoktól eltekintve szinte a teljes frontvonalon viszonylagos nyugalom van már lassan 3 hete. Persze továbbra is zajlanak tüzérségi párbajok, de azok is kisebb intenzitással. Eddig az ukránok se indítottak különösebb nagy hadmozdulatokat, csak a HIMARS-okkal próbálják zavarni az orosz utánpótlási vonalakat.

Sok helyen olvastam, hogy az oroszok csupán műveleti szünetet tartanak és felkészülnek a háború következő szakaszára. De olyan feltételezéseket is olvastam, hogy mostanra teljesen kifáradt az orosz haderő és Moszkva megpróbál a színfalak mögött kiegyezni.

Némileg ennek ellentmondónak tűnnek számomra az orosz kormány nyilatkozatai. Pár napja Lavrov is kijelentette, hogy a Donbászon kívül más területekre is igényt tart már Moszkva. Sőt, valami olyasmit is kijelentett, hogy minél több és nagyobb hatótávolságú fegyvereket küld a Nyugat Ukrajnának, annál nagyobb területeket lesznek kénytelenek elfoglalni. És többi orosz nyilatkozat se tűnik túl békésnek.

De például a gabona kérdésében megegyeztek az ukránokkal, ami jelezheti azt is akár, hogy az orosz kormány hajlik valamennyire a kompromisszumra.

Ti mit gondoltok, mik az oroszok tervei? Csak műveleti szünetet tartanak? Ha igen, akkor az még meddig tarthat? Vagy megpróbálnak kiegyezni az ukránokkal, azért állnak a hadműveletek?

2022. júl. 24. 21:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
33%
Az ukránok nem hajlanak érdemi tárgyalásokra, úgyhogy még több ukrajnai terület el lesz foglalva.
2022. júl. 24. 21:54
 2/14 anonim ***** válasza:
17%
Teljes Ukrajnát le fogják tarolni, szép lassan, oroszosan, mindig meg meg állvan, de semmi tudja őket feltartóztatni. Sokan a világ második legerősebb hadseregének tartják, de egyre inkább úgy néz ki, hogy a legerősebb. Pont így tudnák felőrölni az Usát is. Semmi sem tudja őket megfogni, már a Második Világháború idején sem tudta.
2022. júl. 24. 21:55
 3/14 anonim ***** válasza:
54%
Megmondták mik a terveik,nem titkolóznak mint az ellenfél.
2022. júl. 24. 21:57
 4/14 anonim ***** válasza:
90%

"nem hajlanak érdemi tárgyalásokra" ami azt jelentené:

legyen egy bábállam mint Fehéroroszország,vagy területek

átengedése az oroszoknak és semmi EU.

2022. júl. 24. 21:59
 5/14 anonim ***** válasza:
67%

Nem fognak megállni, viszont ha visszaemlékszel a háború első szakasza után is volt egy nagyobb pihenő.

Ez csupán taktikai szünet, mellesleg az oroszok ráérnek, nem hajtja őket semmi. Ha karácsonyra lesz elfoglalva Donbasz akkor karácsonyra lesz elfoglalva.

2022. júl. 24. 22:05
 6/14 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem ez a háború főként csak erőfitoktatás a Nyugat felé, hogy megmutassa Putyin hogy ő sem hagyja magát.
2022. júl. 24. 22:11
 7/14 anonim ***** válasza:
37%
Fákat akarnak ültetni!
2022. júl. 24. 22:13
 8/14 anonim válasza:
20%
Én személy szerint, ott éltem, pár hónappal ezelőttig. Egyáltalán nem bánom, hogy nem tanultam meg az állami nyelvet, alig várom hogy az orosz nyelv legyen az állami nyelv azt szívesebben tanulom. Egyszóval tudom, hogy áldozatokkal jár, de szívesebben élnék egy orosz irányítás alatt, mint az eddigi ukrán korrupt országban.
2022. júl. 24. 22:14
 9/14 anonim ***** válasza:
97%

"De például a gabona kérdésében megegyeztek az ukránokkal"

Amit 12 órán belül meg is szegtek. Nahát, mindjárt meglepődök.

"Eddig az ukránok se indítottak különösebb nagy hadmozdulatokat, csak a HIMARS-okkal próbálják zavarni az orosz utánpótlási vonalakat."

Elég jól sikerült, mert egy két fegyverraktárnak lőttek. Másrészről az ukránok okosabban használják azt a keveset ami van nekik. Ez az orosz "van lőszer rogyásig, zúgjon a tüzérség" nem tartható fent sokáig. Az a 15 000 feletti napi lövésszám amiről az oroszok dicsekedtek az brutálisan sok. Ehhez csak lőszerből szükség van napi minimum !!2 tehervonatnyi!! utánpótlásra, másrészt ilyen tempóban pár hét alatt lejár az ágyúcsövek élettartama és cserélni kell őket.

A napokban olvastam olyat,hogy néhány orosz tüzér arról panaszkodott hogy már elérték ezt a határt és az ágyúik rettenetesen pontatlanok, a szórásuk a max lőtáv környékén már kilométer fölötti. Úgy meg nehéz eredményesen dolgozni velük..

2022. júl. 24. 22:20
 10/14 anonim ***** válasza:
77%

"szívesebben élnék egy orosz irányítás alatt, mint az eddigi ukrán korrupt országban" már most el kéne költöznöd Oroszországba.

Ők tökéletesek, nincs korrupció, soha nem hazudnak.

Nem tudok finomabb lenni: menj a francba.

Nekem elég volt az ideglenes 40 év.

2022. júl. 24. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!