Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az miért van, hogy külföldi...

Az miért van, hogy külföldi ismerőseim nem értik amikor az egyre keményebb inflációról beszélek?

Figyelt kérdés
Azt mondják alig érzik, igen egy picit többet kell költeni, de amikor összehasonlítom a magyar termékek drágulásával akkor nem értik hogy miről beszélek mert azt mondják náluk nincs ilyen szegénység.

#q2e
2022. júl. 5. 16:28
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
19%
Külföldiek sosem az eszükről voltak híresek.
2022. júl. 5. 17:00
 12/33 anonim ***** válasza:
95%

7. Ezt tegnap írta itt a gyakorin valaki. Most akkor ő hazudott vagy te?

"Hollandiában élek.

Itt már egy ideje érezhető, hogy valamit nagyon elrontottak. Májustól emelték a gáz, villany, víz számlákat, dupla vagy tripla áron. De már tudni, hogy szeptembertől újabb emelés várható. Már most elkezdtünk spórolni, mert a fizetésünk (magyar viszonyokhoz képest) jó, de itt már kevesebbet ér. Mindenki emeli az árakat. Emelkedtek az élelmiszer árak ( többet költök 1 hét alatt mint 2 éve, és ugyanazokat veszem) Emelték a bérleti díjak árát is. Fizetésünk 3 éve nem emelkedett előbb a covidra hivatkozva, most meg a válságra hivatkozva. Sőt, inkább küldenek el embereket, mondván a cég veszteséges. Az egészségügy se lett jó. Még ma is csak telefonon érhető el a rendelő, ott kell elmondanod mi a bajod, és ha a nővérke úgy dönt ez nem vészhelyzet, nem is ad beutalót. Persze lehet menni a sürgősségire, de azt inkább kihagyom. Covid óta jelentősen változott az egészségügy is. ( ma is mindent a covidra fognak, hogy miért kell várni ketekig, hónapokig egy vizsgálatra. 7 éve élünk kint, de már beszédtéma a férjemmel, hogy ideje hazamenni, vagy máshová költözni."

2022. júl. 5. 17:39
 13/33 anonim ***** válasza:
100%

Én is Hollandiában élek, de én sem érzékelek komolyabb árnövekedést.

Bár nekem mondjuk ingyenes a lakhatás + rezsi, mivel a munkaadó fizeti a lakhatásomat. Így a rezsiről nem tudok nyilatkozni. Nekem meg kb 10 percig kellett várni a rendelőben (időpontot sem kértem, csak bementem vizsgálatra)

2022. júl. 5. 17:57
 14/33 tobas ***** válasza:
100%

Egyikük sem. Nyilván mindenkinek más biztos találunk itthon is olyat, aki nem érez ebből nagyon semmit, mert nem számít mennyit fizet. Leginkább a fizetésektől függ, de valóban igaz, hogy sokkal lassabb, sokkal kevésbé érezhető az infláció. Nem minden magyar azonos szakmában, azonos fizetésért dolgozik.

Én sohasem gondoltam volna, hogy itthon akciósan drágább lesz a trappista sajt, mint Belgiumban akció nélkül a Gouda és most mégis, közben kicsit jobb a fizetés kint.

2022. júl. 5. 18:06
 15/33 Koplárovics Béci ***** válasza:
47%

"Az miért van, hogy külföldi ismerőseim nem értik amikor az egyre keményebb inflációról beszélek?"

Vagy te nem beszélsz az ő nyelvükön, vagy ők nem beszélnek a tiéden.

2022. júl. 5. 18:32
 16/33 anonim ***** válasza:
Valószinűleg azért nem értik-mert nem érzik!A németek sem éreznek a háborúból egyenlőre sokat,ott napi szinten a barátok között már nem is nagyon beszédtéma ez a háború.Megy az élet tovább.Valószinüleg a nyári meleg után jöhet el a nagyobb hideg zuhany,amikor a zuhany tényleg hideg maradhat Európa több országában.
2022. júl. 5. 19:24
 17/33 anonim ***** válasza:

#12 ma 17:39

Nem állítom, hogy nem növekedtek az albérlet és rezsi költségek az országban, de engem ez nem érint, mert fix összeget fizetek a szobáért, amit nem növeltek az elmúlt 2 évben. De ezek a költségek nem is az infláció miatt növekednek, hanem az energetikai válság és az egyre magasabb népsűrűség miatt. Én a kommentebben külön jeleztem, hogy a bevásárlás során érzékelhető inflációról írok.

Kicsit más téma, de nekem jó tapasztalataim vannak a háziorvossal is, ha már behoztad az egészségügyet. Elég sok problémám volt mostanság sajnos, de folyamatosan fogadott az orvos, amikor szükségem volt rá. Épp holnap megyek vissza a második kontrollra. De valóban elmondható általánosságban, hogy túlterheltek a háziorvosok és az asszisztensek egy nehezen áttörhető védvonalat képeznek előttük. :D

2022. júl. 5. 19:45
 18/33 anonim ***** válasza:
100%

Nem érzik egyenlőre,ennek csak ez az oka.

A nyugati gazdagabb országokban ez a probléma nehezebben gyűrűzik be.

Ezért van az,hogy nem érzékelik a problémát.

Valamivel többet költenek rezsire,élelmiszerre,de a jut is,marad is elve alapján élnek az emberek.

2022. júl. 5. 19:53
 19/33 anonim ***** válasza:
Mert gondolom a külföldi ismerőseidnek nincs saját lakásuk vagy a bérleti szerződésük fix összegű amit a tulaj nem tud módosítani amíg le nem jár a szerződés és egyenlőre nem tudja beépíteni a megemelt energiaárakat, vagy munkaerő kölcsönzősek akiknek mindent fizet a cégük. Vagy csak csoda ismerőseid vannak akik alternatív valóságban élnek.
2022. júl. 5. 20:44
 20/33 anonim ***** válasza:
56%

Miért akiknek Magyarországon nincs saját lakásuk vagy munkaerő kölcsönzőnek dolgoznak azoknak annyival jobb?

2022. júl. 5. 20:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!