Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ha Csak az USA menne neki...

Ha Csak az USA menne neki Oroszországnak az Európai Nato nélkül le tudná egyedül győzni USA Oroszokat?

Figyelt kérdés
2022. júl. 4. 08:14
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
24%
Persze, azért vigyáznak annyira hogy ne legyen direkt konfrontáció az oroszokkal mert "simán" le tudják győzni őket. XD
2022. júl. 4. 08:59
 12/37 anonim ***** válasza:
24%

Tehát konkrétan a kérdésedre válaszolva:

"Ha Csak az USA menne neki Oroszországnak az Európai Nato nélkül le tudná egyedül győzni USA Oroszokat?"

Nem. Ezzel a felállással teljeséggel kizárt, sőt még valószínűleg NATO val sem.

2022. júl. 4. 09:01
 13/37 anonim ***** válasza:
28%

"Én ha én lennék USA elnöke le rohantam volna már Oroszországot"

Jó, csak akkor már nem lenne országod.

2022. júl. 4. 09:03
 14/37 anonim ***** válasza:
72%
70-es ávekben USA-t tartották a legfejlettebb katonai erőnek. Legyőzhetetlenek ahogy nevezték őket. Mégis amikor beleavatkoztak a vietnami belső konfliktusba ( röviden: 1954-ben ideiglenesen kettéosztott Vietnám újraegyesítéséért folyt, amely során ideológiai alapon Kína és a Szovjetunió a kommunista Észak-Vietnámot, míg az USA Dél-Vietnámot támogatta.) 8 év háború után USA nagy verességgel visszavonult. Voltaképpen a gyenge fegyverzettel, de helyi ismeretekkel, és erősebb szenvedéllyel Vietnam finoman szólva elpics*zta USA-t( nem hiába lettek később minden olyan amerikaival ellenségesek a saját népe akik vietnamban harcoltak) Szerintem ma is hasonló lehet a helyzet. USA-nak nagyon jó fegyverarzenálja van, de puhány emberei. Oroszoknál meg ahogy régen is, most is, sokkal több (nem gondokodó ) birka embereik vannak akik bármikor készek a vágóhídra menni hazaszeretetből. Végül is így győztek Napoleon ellen is, és Hitler ellen is. Én nem becsülném le az oroszokat, sőt nem mondanám, hogy vesztességes felek. Mindenestre hűború nem lesz, mert mindkét hatalom atomhatalom. Élni a politikusok is szeretnek.
2022. júl. 4. 09:03
 15/37 anonim ***** válasza:
67%

Ha az orosz tömegeknek (ami a fele sincs az USA lakosságának) belengetnék az amerikai álmot, szerinted milyen lenne a harcértékük, amikor most Ukrajnában mindent ellopnak amit érnek?

A jenkiknek meg elég a csillag-sávos lobogó és már az lelkesíti őket.

2022. júl. 4. 09:05
 16/37 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem ez egy bonyolult kérdés. Ha a hadsereg felszereltségét, felkészültségét, mobilizálhatóságát, a háttérgazdaság erejét nézzük, az USA mindenben sokkal erősebb. Ugyanakkor éppen az ukrán front mutatja, mennyit ér a nyers erő, ha a körülmények nem kedvezőek.

Szóval szerintem ha úgymond kiállítanánk egymással szemben a két ország hadseregét egy semleges, nagy síkságon, mint valami ókori csatában, akkor én az USA-ra fogadnék, hozzátéve, hogy valószínűleg komoly vérveszteség árán. Ha még ehhez azt is hozzávennénk, hogy ki tud röviebb idő alatt nagyobb haderőt odavinni a síkságra, akkor hátradőlve tennék komolyabb összeget az USA-ra.

Ezzel együtt mégis azt gondolom, hogy ha az USA konkrétan Oroszországot támadná meg, abban az értelemben, ahogy most Oroszország Ukrajnát, nem tudná legyőzni. Szerintem egy ekkora országot, ekkora hadsereggel, ilyen mentalitással, saját földön nem lehet legyőzni.

Megjegyzés: szándékosan "felejtettem ki" a nukleráis kérdést, amelyben a két ország kb azonos erőt képvisel. Ha ezt belevesszük a képbe, és szétszaladnak a lovak a pofozkodásban, akkor két nagy vesztessel lehet számolni.

2022. júl. 4. 09:09
 17/37 anonim ***** válasza:
80%
Ha az USA megtámadná Oroszországot, akkor nagyon hamar kilőné az atomrakétákat. Az USA is kilőnés a sajátjait és elpusztulna mindkét ország, talán a fél világ is. Szóval nem fognak közvetlenül háborúzni, ez egészen biztos. Esetleg egy másik ország területén.
2022. júl. 4. 09:12
 18/37 anonim ***** válasza:
24%

Jót röhögök a válaszokon...:-)))))))))))))))))

Itt a sok fotelpolitikus elfelejti, hogy a második Vh-t is a lesajnált szovjetek nyerték meg. Úgyhogy öcskösök barátkozzatok meg azzal a gondolattal, h aki nekimegy az oroszoknak az veszít. Az oroszok szépen lassan, tempósan haladnak előre (úgy mint a II. Vh-ban) és nem csodálkoznék azon sem ha jövő ilyenkor már Berlinben kopogtatnának. Emlékszem az ukrán háború kapcsán is a második harmadik napon a tévében holmi professzorok nagy hangon okoskodtak, h ennyi meg ennyi millióba kerül naponta a háború az oroszoknak és ki fog törni a lázadás Putyin ellen és vége van Oroszországnak és...MI A VALÓSÁG?

Az oroszok gyűrik az ipart, osztják az áldást, köszönik jól vannak és haladnak előre szépen.

2022. júl. 4. 09:34
 19/37 anonim ***** válasza:
A második világháborút a lesajnált szovjetek az ördögitett amerikával nyerte meg, szövetségben egy csomó más országgal! Nem egyedül!
2022. júl. 4. 09:46
 20/37 anonim ***** válasza:
81%
#18, te is egy tipikus fotelpolitikus vagy, nem is a tájékozottabb fajtából.
2022. júl. 4. 09:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!