Mi ez az abortuszos dolog az USA-ban?
Itt a GyK-n láttam hogy több kérdésnél is felhozták hogy emiatt nem mennének lakni az USA-ba, mi történt pontosan?
(Híreket tudatosan nem olvasok hónapok óta szóval nem vagyok képben.)
5-ös: nem, ez nem így működik. Azokban az államokban, ahol a születési lehet legálisan abortuszt végrehajtani, az orvosok SEHOL nem hajtják végre olyan esetben, ahol a magzat életképes. Csak olyan esetekben végeznek ezekben az államokban 24. hét utáni abortuszt, ha a gyermek nemi erőszakból fogant, súlyos betegségben szenved, vagy veszélyt jelent az anyára. Például a magzat agyi fejlődése csak a 24. hét után indul be igazából, így az idegrendszerrel és az aggyal kapcsolatos betegségeket csak ezután tudják diagnosztizálni. Ezekre az esetekre tartják fenn a harmadik trimeszteres abortusz lehetőséget. Hozzáteszem, Magyarországon is végeznek rendszeresen harmadik trimeszteres abortuszokat, akár a szülés előtti napokban is, például ha tudni lehet, hogy a magzat nem életképes.
Nagyon durván csúsztatsz, ezért lettél leszavazva.
most joe biden népszerűsége 38%, az ukrajnai háború komoly támogatása, mellette ott náluk elég magas lett az üzemanyag, pl ezek miatt zuhant le.
most betiltják az abortuszt, de biden ezt ellenzi.
tudom hogy marhára összeesküvésnek hangzik, de mennyire mondható hogy pont erre megy ki a játék? bidenre nem szavaznának mert lerontja a gazdaságot az ukrán háború támogatásával, és most hogy betiltották az abortuszt amit ő majd megvétóz, megint népszerű lesz hogy rá szavazzanak.
18-as: ezzel az elmélettel az a baj, hogy k.rvára nem így működik az amerikai állam :D
A Legfelsőbb Bíróság 6 tagja konzervatív, 3 liberális. Ideológiai vonalak mentén döntöttek, nem azért, hogy Biden népszerűségén javítsanak.
Az elnök továbbá nem vétózhatja meg a bíróság döntéseit, csak a kongresszus által elfogadott törvényjavaslatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!