Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A majomhimlő mellett, még ez...

A majomhimlő mellett, még ez is fenyegeti a melegeket/biszexeket?

Figyelt kérdés

Mo-n meg azt hiszem az Eu-ban sehol sem beszélnek erről. Nem vagyok összeesküvés hívő, de nem lehet hogy vmivel szándékosan betegítik meg a melegeket és a biszex férfiakat? Mi történik a melegekkel, és a biszexekkel?

[link]

2022. jún. 29. 16:13
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
79%
Majd az lesz a vicces, amikor annyira terjedni fognak ezek a betegségek, hogy a média válaszút elé kerül: vagy elhallgatja, hogy homárok között terjed, és ezzel a halálukat okozza, vagy elmondja, de akkor el kell ismerni, hogy homárok között terjed.
2022. jún. 29. 16:50
 12/29 anonim ***** válasza:
77%

"azért terjed a homoszexuálisok között, mert gyakrabban váltogatják a partnerüket"

Annyival kiegészíteném még, hogy részben az orális és anális közösülés miatt terjed jobban, ami a meleg/bi férfiak körében a leggyakoribb közösülési forma.

A végbélben a behatolás miatt, a szájban pedig az étkezés miatt folyamatosan jelen vannak hámsérülések, amik gyakorlatilag nyílt sebek. Ezeken a sebeken keresztül a fertőzés a testváladékkal pedig azonnal bekerül a szervezetbe.

Ugye sokan a majom himlőt nemibetegségnek mondják. Ez nem igaz, ez egy nemi úton (is) terjedő betegség. Ami cseppfertőzéssel terjed leginkább.

2022. jún. 29. 16:50
 13/29 A kérdező kommentje:
12-es, szerintem hamarosan nemi betegségnek fogjak nyilvánítani a majomhimlőt. A 11-es pedig klasszul mondta, a 22-es csapdájának tipikus esete áll fent.
2022. jún. 29. 16:54
 14/29 anonim ***** válasza:
50%

Azért alapvető biológiai ismereteinket vegyük már elő.

Hogy terjed a betegség?

Véráramba jutva.

Hogy kerül oda?

Testnedv (nyál, vér, ondó) kerül egy másik személy mikro vagy makrosérülésére. Ez gyakori esetben nyálkahártyán van (szájüreg, hüvely, végbél, szem, orr) ritkább esetben egy egyszerű bőrön lévő seb. Ezutóbbi elsősorban állatról emberre történő terjedésnél van, mert karmolásról vag yharapásról van szó.

Mikor kerül két ember ilen kontaktusba?

Ha csókolózik vagy szexel, vagy branült cserél a másiknak. Nahát utóbbit lássuk be ritkán csinálja az ember, marad az előbbi kettő.

Az AIDSről is azt állították, hogy csak a homoszexuálisok között terjed, aztán kiderült, hog ymégsem.

Mivel a betegségek nem ismernek sem ideológiákat, sem rasszokat, sem identitásokat, sem orientációkat.

Deee ha ti tudtok módot arra, hogy egy baktérium vagy vírus különbséget tudjon tenni szexelő férfiak és szexelő heteró párok között, ne tartsátok magatokban.

A majomdugó válaszoló meg dugjon meg egy csimpánzt. Meglátjuk mennyire sikerül neki:D

2022. jún. 29. 17:00
 15/29 anonim ***** válasza:
65%
#14: Igen, de ez nem változtat azon a tényen, hogy az AIDS is, a majomhimlő is meg most ez az új fertőzés is homoszexuálisok között kezdett terjedni. Vajon miért? Talán csak nem a felelőtlen, kicsapongó szexuális életmódjuk miatt? Akkor viszont ezt felül kéne vizsgálni, hogy jó dolog-e ezt bátorítani.
2022. jún. 29. 17:02
 16/29 anonim ***** válasza:
70%

15, én nem tagadom, sőt, ugye én is kijelentettem, hogy a homoszexuálisok vélhetően gyakrabban váltanak párt.

De ha ez alapján a homoszexuálisokat határozzuk meg gócpontként, az olyan, mintha a fronton lévő orvosokat rossz orvosnak mondanánk, mert sokkal több ember hal meg a kezük között, mint a svájci háziorvosok keze alatt.

Az ok a kicsapongó és felelőtlen szexualitás, nem pedig a homoszexualitás.

Innentől kezdve nem a homoszexualitást kell megnevezni problémának, hanem a kicsapongó szexualitást.

Mert lássuk be, a legtöbb férfi csak azért nem él kicsapongó életet, mert nem elég jó ahhoz, hogy hetente más nőt dugjon meg:D Főleg fiatal korban.

Ettől függetlenül a felelőtlen szexualitás a heteroszexuálisok között is ugyanúgy problémás és veszélyes.

Szóval én csak azt mondom, hogy ne azokat nevezzük meg akik problémás életvitelt folytatnak mint problémát, hanem magát a problémás életvitelt.

Ezzel heteró életeket is megmenthetnénk, hiszen ez a fajta félretájékoztatás elsősorban a heterók számára káros, akik elhiszik, hogy rájuk nem veszélyes az adott betegség. Mint ahogy ez anno az AIDSel történt...

2022. jún. 29. 17:28
 17/29 anonim ***** válasza:
30%
#16: De ha egyszer a homoszexualitással együtt jár egy fajta életvitel, ami melegágya az ilyen betegségeknek, akkor miért nem lehet ezt megnevezni a problémának? Igen, ha a homoszexuálisok tudnának viselkedni, talán ma nem kéne attól rettegni, hogy valaki elkapja az AIDS-et, mert sosem terjedt volna el. De vehetünk egy másik példát: a cigányok között nagyon nagy arányú a bűnözés. Ettől még a magyarok között is vannak bűnözők, és a cigányok közül se mindenki az, de alapvetően a cigányokat úgy tartjuk, hogy vigyázni kell velük, mert bűnöznek.
2022. jún. 29. 17:33
 18/29 anonim ***** válasza:
59%

17, a hasonlatod egész jó volt, de rossz következtetést vontál le bleőle.

Ugyanis ha abűnözés ellen akarsz fellépni, akkor nem a cigányok ellen kell fellépned.

Érted, ha megoldást keresel egy problémára, akkor nem a tünetet vagy a probléma hordozóját kell kiiktatnod, mert attól még a probléma fennamrad és előbb vagy utóbb újra teret nyer.

És ahogy írtad, nem minden cigány bűnöz. Ugyanígy nem minden meleg váltogatja gyakran a partnerét. Egy csomóan teljesen monogám módon élnek, így őket tuajdonképpen nem fenyegeti semmilyen veszély.

Én csak azért érvelek, hogy próbáljunk célzottan a problémára koncentrálni, nem pedig egy olyan területre, ahol nagy számban előfordul a probléma, de belefoglaltatik egy halom problémamentes is.

Alapvetően nem leszünk hatékonyak, ha a szexuális orientációra fókuszálunk, nem pedig a gyakori párcserére. Hiszen így sokszor el kell magyarázni, hogy "ha olyan meleg vagy, aki nem cserélgeti gyakran a párját, akkor ez rád nem vonatkozik". Illetve nem szólítunk meg olyan heterókat, akiknek meg igenis kéne a tájékoztatás, mert veszélyeztetett életmódot folytatnak.

Tudom-tudom, a sztereotípia mindnekiben benne van, igazából nem is izgat nagyon. Csak ha problémát akarunk megoldani, akkor ez nem lesz hatékony.

2022. jún. 29. 17:53
 19/29 A kérdező kommentje:
Nem tudom, de lehet hogy annak idején az Aids is megmaradt volna csak a melegek betegségének, ha a biszex férfiak nem dugtak volna melegekkel. A biszex ff meg átadta a hetero nőnek.
2022. jún. 29. 18:50
 20/29 A kérdező kommentje:
Lehet a biszex ffak a közvetítők a hetero nők felé.
2022. jún. 29. 18:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!