Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Svájcba milyen nehéz megkapni...

Svájcba milyen nehéz megkapni a B tartózkodási engedélyt szakmunkásként?

Figyelt kérdés

Tervezek kiköltözni Svájcba. Szakmunkás vagyok, tudok olyan B1 szinten németül (+ C1 angol, ami ott semmit nem ér).

Viszont mivel Svájc drága, nem akarok csak úgy vakon kimenni hátha lesz valami, mert L vagy B vízum nélkül amúgy se alkalmaznának a legtöbb helyen, én meg nem akarom elkölteni addig az összes pénzem.

Így csak akkor mennék ki ha már lenne B engedélyem.

Ezekkel a feltételekkel amiket fentebb írtam magamról szerintetek milyen könnyen kaphatok B tartózkodásit?

2022. jún. 27. 09:36
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
64%
Vízum, olyan nincs, hanem Aufenthaltsbewilligung. Alberlet nincs Svájcban, hanem Miete, vagyis lakasberles. Penzio, ahogy írod, az Kb. 60 chf nal kezdődik naponta, vagyis min 2000 chf a rezsivel együtt havonta. Krankenkasse, betegbiztosítas kötelező. Ha nincs munkád, nem tudod ezeket finanszírozni. Ne segítségre alapozd a terved, magadnak kell megoldanod. Először szerezz egy munkát Svájcban, szerződést, és utána lakást.
2022. jún. 30. 19:48
 22/32 A kérdező kommentje:

Kelet Svájcban lehet 1000chf alatt is találni panziókat. Illetve ha találsz szobát és csak azt veszed ki, az is bőven kijön 1000 alatt.

2022. júl. 1. 09:41
 23/32 anonim ***** válasza:
0%
Áruld már el, hogy miért teszel fel itt kérdéseket, mikor te mindenkinél mindent jobban tudsz?
2022. júl. 1. 13:07
 24/32 A kérdező kommentje:

Mert arra amit megkérdeztem nem tudom a választ. De a többi dolognak alaposan utána néztem.

Neked meg továbbra is várom a válaszod arra a kérdésre amit feltettem korábban

2022. júl. 1. 13:23
 25/32 anonim ***** válasza:
Én már válaszoltam neked többször is. Többet nem fogok, nincs értelme. Te már úgyis utánanéztél. 😀
2022. júl. 1. 13:33
 26/32 A kérdező kommentje:

Annak, hogy alkalmazni-e akarnak vagy nem, annak nem tudsz utánanézni. Azt kizárólag mások tapasztalatai alapján lehet mérlegelni. Vagy legalábbis megállapítani, hogy mekkora esélyeid vannak.

De ilyen, hogy mi mennyibe kerül meg, meg hogy mit jelent ez meg az a papír stb ezeknek utána lehet nézni.

Azért a kettőt ne mossuk már össze...

2022. júl. 1. 14:03
 27/32 anonim ***** válasza:
29%
B t nem kapsz munkahely nelkül, itt a valasz. Már többen megìrtuk a felteteleket. Es nem erted, hogy olyan nincs, hogy szoba kivetel, mert scm szoba, sem alberlet nem letezik, hanem egyszer lakás, és munkahely nelkül nem annak ki neked berge lakast? Alomvilagban elsz. Itt valoban meg kell dolgozni mindenert, nem olyan a mentalitas, mint Magyarországon.
2022. júl. 2. 21:01
 28/32 anonim ***** válasza:
52%

"olyan nincs, hogy szoba kivetel"

Olyan épp van, a gasthofokban tud szobát kivenni ahova be is lehet jelentkezni ( nem mindegyikbe, de vannak ilyenek).

2022. júl. 2. 21:27
 29/32 anonim ***** válasza:
88%
28, hat esetleg Appenzellben, de ha nincs munkád, azt sem tudod megfizetetni, no és a Krankenkassa is ķötelező, ami nem kevés pénz. Munka nélkül nincs semmi.
2022. júl. 3. 06:54
 30/32 anonim ***** válasza:
Próbáld meg jobban jársz mint itthon én 2 évig voltam Svájcban most észak Olaszországban dolgozom mint szakmunkás, haza jönni csak látogatóba jövök itthon egy csavart nem hajtok be.
2022. júl. 23. 13:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!